Lavola renova la certificació LEED per al seu Ecoedifici

lavola-ecoedificiL’Ecoedifici de Lavola ha renovat la certificació LEED GOLD, reafirmant el compromís de l’empresa amb el medi ambient.

L’edifici, seu de Lavola a Manlleu, es va construir el 2005 a partir d’un disseny que permet l’ús eficient dels recursos naturals i seguint estrictes criteris d‘edificació sostenible. Aquest fet el va portar, el desembre del 2010, a convertir-se en el primer edifici d’Espanya a obtenir la certificació LEED GOLD.

La revalidació ha estat possible gràcies, principalment, a les mesures d’eficiència energètica aplicades en els darrers 5 anys, com la monitorització de consums de l’edifici. A més d’accions encaminades a reduir els consums energètics, s’apliquen altres mesures com la compra de productes verds i la gestió de residus, pel que es compta sempre amb la implicació dels treballadors.

El LEED (Leadership in Energy and Environmental Design) és un sistema de certificació d’edificis desenvolupat als EUA i que paulatinament s’ha implantat en altres països; valora diferents aspectes relacionats amb la implantació de l’edifici a la parcel·la, l’eficiència en l’ús de l’aigua i l’energia, la selecció dels materials constructius i la gestió dels residus, la qualitat de l’aire interior o la incorporació de criteris d’innovació. L’objectiu final és aconseguir que els edificis incorporin instal·lacions més eficients, que minimitzin els impactes sobre els ecosistemes existents, que utilitzin racionalment els recursos.

Comments are closed.