L’Espai Abacus va ser l’espai escollit per la roda de premsa on s’anuncià Albert Riera i Jané com a guanyador de la 56a edició del guardó de referència de la cultura i la llengua catalana

Abacus i Òmnium Cultural han arribat a un acord pel qual la cooperativa patrocina des d’aquest any el Premi d’Honor de les Lletres Catalanes, la més alta distinció que una persona pot rebre en reconeixement per la seva tasca en favor de la cultura i la llengua catalanes.

Aquest acord ja va fer-se visible al mes de març amb la roda de premsa on va anunciar-se el 56è Premi d’Honor de les Lletres Catalanes, que va dur-se terme a l’Espai Abacus. El guardonat ha estat Albert Riera i Jané, director durant 20 anys de la revista Cavall Fort, defensor de la llengua catalana i activista cultural.

El Premi d’Honor de les Lletres Catalanes, instituït per Òmnium Cultural l’any 1969, és un reconeixement a la trajectòria d’una persona que per la seva obra literària o científica, escrita en llengua catalana, i per la importància i exemplaritat de la seva tasca intel·lectual, hagi contribuït de manera notable i continuada a la vida cultural dels Països Catalans.

“És un plaer col·laborar amb una entitat com Òmnium Cultural que, com Abacus, fa més de 50 anys treballa per la promoció de la llengua i la cultura catalana”, ha declarat Jordi Creus, director d’Abacus Media i vicepresident de la cooperativa.