La tercera sessió del programa Reptes de Futur, impulsat per Grup Clade, ha estat conduïda per l’experta en igualtat i diversitat, Mercè Brey. La trobada, celebrada divendres 15 de març a les instal·lacions de URL-Blanquerna, ha deixat palès que és imprescindible recórrer el camí cap a la igualtat i la diversitat a les organitzacions no només perquè és necessari per a les persones, sinó perquè també millora els indicadors del negoci.

La reunió centrada en el repte de la igualtat ha comptat amb la participació de gairebé 30 persones de les 11 organitzacions que formen part de Grup Clade, referents de l’economia social. En aquesta trobada, Mercè Brey ha fet una anàlisi de quina és la situació actual en matèria d’igualtat i diversitat en les empreses. Per la seva experiència, durant molts anys vinculada al món financer, Brey ha remarcat la dificultat de la dona per poder accedir a llocs de direcció i ha reclamat que feminitzar les empreses no és només un deure, sinó que és un avantatge competitiu, tal com demostren molts estudis.

La diversitat cal ser entesa, segons Brey, a tots els nivells. En la seva presentació ha centrat la reflexió al voltant de la diversitat generacional, cultural, de gènere, LGBTIQ+ i funcional. En totes elles, les organitzacions han de lluitar contra els prejudicis existents i construir noves regles del joc, equilibrant les energies ALFA i OMEGA per generar un nou equilibri on totes les persones puguin desenvolupar el seu potencial.

Generar aquest moviment que feminitzi els entorns professionals hauria de ser, segons Brey, una responsabilitat de tots, homes i dones. En la sessió ha recordat que per poder tenir èxit en aquests canvis cal primer entendre quina és la realitat actual -per tal de no frustrar-se- i enfocar els esforços per assolir petits triomfs, pas a pas, cadascú dintre de les seves capacitats i contextos.

El programa Reptes de Futur aborda 4 grans reptes transversals: Longevitat; Crisi climàtica; Diversitat i Igualtat i Talent i Relleu generacional. Es tracta d’un projecte impulsat pel Grup Clade, promogut pel Programa d’Economia Social del Departament d’Empresa i Treball i amb el finançament del Ministeri de Treball i Economia Social.