L’Ona Navarro ha estat l’alumna que ha tret la millor nota de les Proves d’Accés a la Universitat (PAU) 2024 dels instituts del Baix Vallès. L’estudiant ha aconseguit un 9,4 a la Selectivitat i vol estudiar Ciències Biomèdiques a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).

“La biologia sempre m’ha cridat molt i, tot i que vaig estar dubtant, he fet diversos programes que m’han ajudat a acabar de decidir-me per aquest grau”, explica l’estudiant en una entrevista al diari SOM Mollet, qui va un curs avançada i ha acabat el Batxillerat amb 16 anys.

Tot i que l’Ona va arribar a la nostra escola a 1r de Batxillerat, s’endú una molt bona experiència: “M’ha agradat molt. A l’hora de preparar-me m’han donat moltes oportunitats i crec que he pogut treure el millor de mi mateixa”, afirma l’alumna veïna de Sentmenat, qui destaca per haver guanyat durant aquest curs l’or a les Olimpíades de Biologia de Catalunya i la plata, a les espanyoles.

Uns coneixements que ben aviat tornarà a posar a prova a Cuba, on viatjarà el mes de setembre per participar en les Olimpíades Iberoamericanes de Biologia, fet que l’obligarà a destinar part de l’estiu a preparar-se la competició. Una tasca que combinarà amb la culminació d’un projecte propi: “M’agrada molt la biologia, però la meva passió és escriure i estic en procés d’acabar una novel·la de fantasia, aventures i política”, comenta l’Ona.

Una trajectòria, amb tan sols 16 anys, de la qual la família n’està orgullosa: “Estan molt contents de l’esforç, no només d’aquests dos darrers anys, sinó del que porto fent des de fa molt temps”, destaca la jove, qui assegura que una de les claus per haver obtingut aquests resultats a les PAU ha estat l’organització del temps d’estudi, el descans i tenir el suport tant de l’escola com de la família,  “per intentar treure la pressió que ja es té de per si”.

Felicitats Ona!

Veure també:

GrupClade