La trobada entre Grup Clade i FemCAT celebrada a Barcelona el dimecres, 19 de juny, va servir per posar en comú la filosofia de les dues organitzacions que agrupen diferents tipus d’empreses, explorant aquells aspectes i reivindicacions que son comunes.

 

Oriol Guixà, president de FemCAT, i Tomàs Llompart, president de Grup Clade, van mostrar la sintonia entre les dues organitzacions recordant que hi ha reptes com el de la innovació, la recerca i la transferència de coneixement que cal abordar de manera transversal i que és fonamental pel conjunt de l’activitat econòmica.  Segons va afirmar Guixà “cal tenir una visió internacional, però no només en el sentit de l’exportació, també per atraure talent o retenir el que tenim. Ens cal mirar fora per ser millors a casa”.

El president de FemCAT va recordar també els bons resultats del seu programa Escola i Empresa, mitjançant el qual més de 150 empresàries i empresaris han apropat al món educatiu el seu coneixement sobre el que significa ser empresari de manera molt pràctica i directa. Un país d’empreses és un país que genera riquesa i oportunitats per a tots, i és més competitiu i dinàmic.

Oriol Guixà per Grup Clade

La desburocratització de l’activitat empresarial va ser un altre dels reptes que van comentar-se en la trobada. La necessitat de simplificar els tràmits administratius que, ara mateix, en molts casos són uns grans consumidors de temps i força laboral, serviria per millorar la capacitat de resposta de les empreses i, per tant, també la seva eficiència.

Segons Tomàs Llompart “un dels objectius de l’economia ha ser també treballar per l’equilibri social. Una societat més justa és també més capaç de poder desenvolupar l’activitat econòmica amb més garanties”. Tant des de Grup Clade com des de FemCAT es va apostar per treballar de manera coordinada per respondre a aquests reptes compartits que han de fer millor el país i les persones que en formen part.

 

GrupClade