El Grup Clade ha celebrat la segona sessió del seu projecte “Reptes de futur”, que ha tingut com a eix central la crisi climàtica. El doctor Manel Gazo , Professor i investigador del Departament Biologia Evolutiva, Ecologia i Ciències Ambientals de la Universitat de Barcelona (UB) amb la seva xerrada Sobre escalfament global, canvi climàtic i nou paradigma social ha donat el tret de sortida a la sessió de treball que ha tingut lloc a les instal·lacions de Blanquerna-URL.

En la seva intervenció, el Dr. Manel Gazo ha explicat que el canvi climàtic és ja una realitat que provoca 60 milions de migrants climàtics en tot el món. I que, com passa davant de qualsevol canvi, cal acceptar-lo, buscar l’ajuda i el coneixement de la comunitat per mitigar-lo i, sobre tot, adaptar-se.

En aquest sentit, Gazo ha apuntat que cal buscar l’esperança racional, és a dir, entendre que el món pot anar a millor. I en aquest camí la clau és la sostenibilitat. “Cal abandonar el relat de la por i els missatges catastrofistes -que no ens serveixen per aconseguir canvis sostinguts i a llarg termini- i fomentar la sostenibilitat”.

La sostenibilitat de la que parla Manel Gazo no es limita a la sostenibilitat ambiental, sinó aquella que es manté sobre 3 pilars -Social, Ambiental i Econòmic- imprescindibles i interrelacionats. I en aquest camí les empreses de l’economia social han d’actuar de motor. “Precisament perquè aquest compromís amb la sostenibilitat forma part del seu core, les empreses de l’economia social tenen la capacitat d’adaptar-se de forma més àgil i contribuir a la construcció de comunitats més resilients i fer propostes més sostenibles en aquests tres àmbits” ha explicat Gazo.

El programa Reptes de Futur aborda 4 grans reptes transversals: Longevitat; Crisi climàtica; Talent i Relleu generacional; i Diversitat i Igualtat. Es tracta d’un projecte impulsat pel Grup Clade, promogut pel Programa d’Economia Social del Departament d’Empresa i Treball i amb el finançament del Ministeri de Treball i Economia Social.