La quarta i darrera sessió del programa Reptes de Futur, impulsat per Grup Clade, ha estat dirigida per l’experta en coaching en relleu generacional, Montse Altarriba.

La trobada, celebrada divendres 26 d’abril a les instal·lacions d’URL-Blanquerna, ha deixat patent la importància d’establir uns fonaments sòlids per aconseguir que el traspàs generacional és dugui a terme apostant per la col·laboració, la generositat i les sinèrgies entre generacions.

Montse Altarriba ha fet una anàlisi de la situació en què es troben moltes empreses a l’hora d’afrontar el relleu generacional, un tema que sol esdevenir un tabú complicat d’afrontar i que sol estar rodejat d’incertesa i emocions. Altarriba ha remarcat que per aconseguir fer un relleu exitós les necessitats de les entitats i organitzacions han d’anar per davant dels interessos personals de cadascú.

El procés de relleu generacional exigeix un alineament amb el propòsit, visió i valors de l’organització. I en això, les empreses de l’economia social juguen amb avantatge. Ara bé, per aconseguir que aquest canvi sigui exitós cal obrir converses entre els membres de les entitats, aprofitar les sinèrgies entre generacions que permetin conservar el talent intern, i aportar noves mirades obertes a la innovació. Per acabar, Montse Altarriba ha fet èmfasi en la importància de dur a terme aquest procés de forma col·laborativa i generosa, dos aspectes intrínsecs dins les organitzacions de l’economia social.

“Per aconseguir fer un relleu exitós les necessitats de les entitats i organitzacions han d’anar per davant dels interessos personals de cadascú”

Després de la xerrada de Montse Altarriba, Juli Silvestre, Director General d’Economia Social i Solidària, i el Cooperativisme de la Generalitat de Catalunya, ha estat l’encarregat de fer el tancament d’aquest cicle de sessions.

D’aquesta manera es posa el punt final al programa Reptes de Futur, el qual té com a objectiu parlar de 4 grans reptes transversals: Longevitat; Crisi climàtica; Diversitat i Igualtat i Relleu generacional. Es tracta d’un projecte impulsat pel Grup Clade, promogut pel Programa d’Economia Social del Departament d’Empresa i Treball i amb el finançament del Ministeri de Treball i Economia Social.

Ordre d'esquerra a dreta: Tomàs Llompart, Juli Silvestre, Montse Altarriba i Maria Teixidor.

Ordre d’esquerra a dreta: Tomàs Llompart, Juli Silvestre, Montse Altarriba i Maria Teixidor.

GrupClade