La trobada del president de PIMEC, Antoni Cañete, amb els màxims responsables de Grup Clade ha permès gaudir d’un àgil debat sobre el model econòmic i empresarial que defensa la patronal catalana PIMEC. Un model que Cañete, enginyer electrònic industrial i empresari, defensa des de la presidència de PIMEC des de febrer de 2021, entitat de la que havia estat anteriorment secretari general des de 2005.

Amb aquest llarg recorregut, Cañete ha sigut protagonista de moltes lluites o, com ell mateix defineix, “croades”. La més important, fer que la veu de la petita i mitjana empresa s’escolti de forma paritària en el diàleg social a Catalunya als espais adequats per poder ser influent. En aquest sentit, es mostra crític però també esperançat de que aquesta veu pugui sentir-se amb més força també al diàleg social a l’Estat i a les institucions europees.

En una reunió on s’han recordat multitud d’anècdotes, algunes d’elles compartides amb els representants de Clade, el president de PIMEC ha apostat per un model de capitalisme més inclusiu, ancorat a l’economia real, més just, que ha de permetre la competència en igualtat de condicions entre qualsevol model d’empresa en tots els sectors. En aquest sentit ha recordat la necessitat de teixir complicitats i aliances, per tal de poder defensar també el model d’economia social de Clade a tots els espais on és necessari.

Fugir de la passivitat per tal de reivindicar el paper dels petits i mitjans empresaris i empresàries és, per Cañete, fonamental per fer que el país sigui més competitiu, més equilibrat i també més solidari. Seguir lluitant contra la morositat i impulsar un plantejament de país a nivell de model educatiu per tal de reforçar el talent i el teixit productiu han sigut altres “croades” destacades en la seva intervenció.