“Encapsulació d’olis essencials vegetals en nanopartícules lipídiques pel tractament de símptomes menstruals” obté el premi en la categoria de Química, Seguretat i Medi Ambient.

Claudia García Gonzalo, Nadia Vázquez Platel i Carolina Alba Marin, alumnes dels Cicles Formatius de Grau Superior de Fabricació de productes farmacèutics, biotecnològics i afins i Laboratori d’anàlisi i control de qualitat de l’Escola Sant Gervasi, han aconseguit un dels cinc Premis Universitat de Girona per a Projectes Finals d’Estudiants de Cicles Formatius de Grau Superior que s’han entregat en la seva primera edició. El treball, tutoritzat pels professors Patrícia Vàzquez i Eduard Calam, desenvolupa un medicament per al tractament del dolor menstrual a partir dels principis actius de la camamilla i la lavanda, plantes medicinals amb propietats antiinflamatòries.

Les alumnes han recollit el premi en un acte celebrat a la Sala de Graus de la facultat de lletres, de mans del rector de la Universitat de Girona, Quim Salví. Els projectes guanyadors, seleccionats entre els 33 presentats, han rebut un ajut per a matricular-se al primer curs de qualsevol de les titulacions que s’imparteixen a la Universitat de Girona.