Abacus ha engegat aquest dilluns la campanya solidària “Nenes Valentes” per donar suport a projectes que busquen fomentar l’empoderament femení a través de l’esport de nenes d’arreu del món. Coincidint amb la campanya comercial de Nadal, la cooperativa ha posat en marxa aquesta iniciativa que, amb el lema “Jugar ens fa lliures, jugar ens fa valentes” busca recaptar fons per a l’equip de bàsquet femení del camp que acull persones refugiades a Xatila, el Líban, protagonistes del llibre Aliades” de la periodista Txell Feixas, entre d’altres projectes que a través de l’esport treballen per a l’empoderament de nenes d’arreu del món que viuen realitats molt complexes plenes d’injustícies.

Els donatius solidaris es podran fer a través de l’adquisició de marxandatge exclusiu de la campanya “Nenes Valentes”, com dessuadores, samarretes o braçalets solidaris, que es podran comprar a les botigues Abacus; també comprant paper per embolicar regals dedicat a les “Nenes Valentes”; o fent aportacions a través del web de campanya nenesvalentes.cat.

També es podrà col·laborar amb aquesta gran acció solidària participant en els dies “Nenes Valentes” que es duran a terme durant les festes de Nadal en diverses localitats catalanes. Aquestes jornades inclouran embolicades de regals per part de personalitats del món de la cultura i l’esport i presentacions de la campanya per part de Txell Feixas.

D’aliades a les Nenes Valentes

La idea de dur a terme aquesta iniciativa solidària sorgeix a partir del llibre “Aliades”, una de les obres més venudes d’aquest darrer Sant Jordi, on la periodista Txell Feixas narra la història d’un equip de bàsquet format per nenes en un club esportiu comunitari del camp per a persones refugiades de Xatila. A través de l’esport, del bàsquet concretament, aquest grup de nenes van aconseguir trobar una via per fugir de la violència, del masclisme, de la guerra, de l’odi i del fanatisme i els hi va donar una escletxa per a l’esperança.

La campanya solidària d’Abacus, de la mà de Txell Feixas, se centra en aquest grup de nenes de Xatila però, tal i com explica el director general d’Abacus, Oriol Soler, “és, de fet, una acció per donar visibilitat a totes les nenes i dones valentes que hi ha al món, sobretot aquelles que viuen en zones en conflicte, i reivindicar el seu dret a viure en llibertat, hagin nascut on hagin nascut”.

Per a Txell Feixas, reconeguda pels seus treballs de reporterisme on ha denunciat la situació de vulneració de drets de les dones en molts països del món, la història de les nenes de Xatila és molt especial. “Al llarg de la meva trajectòria – explica Feixas – he pogut conèixer moltes dones que pateixen situacions d’injustícia arreu del món però cap història m’ha captivat tant com la de les nenes d’aquest campament de refugiades que, gràcies al bàsquet, van protegir-se de l’odi i de la violència”. Feixas remarca que “elles van sobreviure gràcies a una xarxa de complicitats i em van ensenyar que jugar ens fa lliures, jugar ens fa valentes”.

Omplir el Palau Olímpic de Badalona

La campanya “Nenes Valentes” tindrà una segona fase, després de les festes de Nadal, que se centrarà en assolir un repte majúscul: omplir el Palau Olímpic de Badalona en el partit de bàsquet solidari femení més multitudinari que comptarà amb la presència de l’equip de nenes de Xatila que vindran expressament a Catalunya per aquest partit. Aquest esdeveniment massiu serà diumenge 3 de març, un matí en què nenes valentes d’arreu de Catalunya ompliran les grades d’aquest pavelló en una acció solidària per a tota la família que comptarà amb actuacions musicals dels principals grups de música del país i moltes altres activitats i sorpreses.

Tota la recaptació del partit, que compta amb el suport del Club Joventut Badalona, anirà destinada als projectes de la campanya “Nenes Valentes”. Les entrades pel partit es podran adquirir a través del web nenesvalentes.cat.