Neix la cooperativa d’innovació Aporta, amb un primer projecte que incorpora la tecnologia per millorar la recollida selectiva d’escombraries

Foto Clade Desembre LavolaEl mes de setembre es va constituir la cooperativa de segon grau “Aporta plataforma cooperativa”. Aporta és una cooperativa d’innovació sense afany de lucre que ajuda a les administracions a transformar i millorar les seves ciutats i els seus serveis públics a través de la participació ciutadana, la innovació i el coneixement. Aporta ha estat fundada per Lavola i Xarxa ambiental, i preveu la incorporació de nous socis per al desenvolupament de projectes d’innovació.

Un dels projectes que han desenvolupat Lavola i Xarxa ambiental, sota el paraigües d’Aporta, és una prova pilot a la Mancomunitat d’Escombraries de l’Urgellet per a la implantació d’un nou sistema d’incentius al reciclatge. El sistema es basa en una aplicació per a mòbils intel·ligents, a través de la tecnologia NFC i els codis QR i que té l’objectiu de millorar la recollida selectiva a través de la corresponsabilitat ciutadana.

L’aplicació permet fer lectures als contenidors a través del NFC o el QR en el moment en què es llencen les escombraries. D’aquesta manera, es coneixen els hàbits recicladors dels ciutadans i permet donar descomptes a la taxa d’escombraries a qui recicla correctament.

Es tracta d’un sistema innovador i pioner que no s’ha aplicat en altres àrees. El  sistema es va donar a conèixer recentment a la zona 4 Years From Now (4YFN) Smart City Village, dins la Smart City Expo World Congress que es va realitzar entre els dies 14 i 16 de novembre a Barcelona.

Comments are closed.