Com es passa de ser un petit queviures de la comarca d’Osona a tenir un dels grups de distribució més forts a Catalunya? Amb aquesta pregunta com a punt de partida, Joan Font, president i director general de Grup Bon Preu, va explicar les claus del seu model d’èxit als membres de Clade que van assistir a l’última trobada del grup, el passat dia 8 de novembre. Joan Font va parlar de l’important paper de les empreses a nivell social, no només en la generació de riquesa, sinó també com a eix fonamental de la cohesió social i el benestar d’un territori. En aquest sentit, el president de Grup Bon Preu, va subratllar, entre d’altres coses, la seva aposta pel producte km0. Un repte perquè el producte de proximitat és diferent a cadascun dels seus centres i afecta al voltant de 100 referències però, segons les seves paraules, “en la mesura que fem bé el km0, el client ens sentirà més propers i ens diferenciarem dels competidors, per grans que siguin”. El valor de l’anàlisi de dades del milió de clients que compten amb la targeta de fidelització per a la presa de decisions estratègiques; la importància d’oferir al client la possibilitat de fer la compra multicanal (online, amb home delivery o clica & recull, o presencial) i la captació del talent, van ser altres qüestions que va abordar Joan Font durant la trobada. Pel que fa al talent, Font va fer èmfasi en que “el que fa que el talent vingui a treballar a Les Masies de Voltregà és el projecte i els valors que hi ha al darrera”.