Després del parèntesi estiuenc, Grup Clade torna a l’activitat celebrant una nova reunió-dinar que, en aquesta ocasió, ha tingut com a convidat Salvador Illa, primer secretari del Partit Socialista de Catalunya i cap de l’oposició. Salvador Illa ha fet una anàlisi del context internacional i ha parlat de com afecta això a l’economia espanyola i catalana.

En aquest sentit, s’ha parlat dels 5 temes clau on Catalunya ha de prendre grans decisions: 1) connectivitat, no només pel que fa a tecnologia sinó també als transports que ens connecten amb la resta del món i fan reforcen l’ economia; 2) àmbit laboral, amb una redefinició d’alguns perfils professionals i amb la captació i retenció del talent com a gran repte de les empreses; 3) finançament autonòmic, rebutjant els privilegis però defensant el que toca; 4) ensenyament, amb una escola pública de nivell com a un dels pilars fonamentals de la societat; 5) la millora de l’Administració, a través d’un reordenament que la faci més eficient i faciliti els tràmits.

Durant el diàleg amb els membres de Grup Clade, s’ha defensat l’important paper de les empreses i organitzacions que posen el focus en l’impacte social i la sostenibilitat i s’ha subratllat el seu compromís amb el territori, no només pel que fa al negoci, sinó també a l’hora de pagar impostos i de revertir els beneficis en la societat.

En aquest sentit, s’ha posat sobre la taula la necessitat de buscar com el factor social i la cohesió territorial puguin esdevenir fets diferencials en els concursos públics, de manera que es posi en valor la feina i el model de les empreses i organitzacions que fa anys que estan treballant en aquest sentit.

Acompanyant Illa, també ha assistit a la trobada Raúl Moreno, Secretari de Polítiques Socials i Igualtat i portaveu adjunt del partit. Moreno ha parlat del Projecte de Llei de l’Economia Social, una llei que busca donar un impuls al sector, ajustant la legislació a la realitat i necessitats d’aquestes empreses.

Des de CLADE es valoren positivament aquestes trobades que permeten donar a conèixer la realitat del sector i apuntar els temes que preocupen més als socis.