Dos periodistes japonesos de la cadena pública NHK han estat a l’Escola Sant Gervasi Cooperativa de Mollet del Vallès per gravar un reportatge sobre les cooperatives d’alumnes. El reportatge s’emetrà al Japó en un programa sobre Economia Social ja que en aquest país les cooperatives d’alumnes no existeixen.

Els periodistes van estar presents en una assemblea ordinària de la Cooperativa COOP08 (cooperativa d’alumnes de 3r d’ESO) en la qual van entrevistar diversos membres del seu Consell Rector, alguns dels quals són també membres del Consell Rector d’EscolesCoop. A més, van prendre imatges d’una reunió del Consell Rector de la Cooperativa de 4t d’ESO i de la Cooperativa d’Alumnes de Cicle Superior de Primària, que ara mateix, treballa amb l’elaboració de regals amb fins solidaris per a un mercat de cooperatives de Mollet del Vallès.

A l’Escola Sant Gervasi funcionen 5 cooperatives d’alumnes (una de Primària i una de Secundària) formades per gairebé 700 socis i sòcies. Aquestes cooperatives mouen 6 projectes solidaris i 14 projectes mediambientals.