El QS World University Ranking by Subject 2023 ha tornat a situar la Universitat Ramon Llull (URL) entre les millors universitats del món en els estudis d’Administració i Direcció d’Empreses (Business & Management), de Gestió Turística i Hotelera (Hospitality & Leisure Management) i de Psicologia (Psychology).

El QS World University Ranking by Subject destaca els estudis de Psicologia, que imparteix la Facultat de Psicologia, Ciències de l’Educació i l’Esport, en la 9a posició d’Espanya i en el rang 301-330 a escala global. D’altra banda, els estudis d’Administració i Direcció d’Empreses de la URL que s’imparteixen a IQS-URL, La Salle-URL i Esade-URL, es consoliden en la 1a posició d’Espanya i en la 17a a escala mundial. D’altra banda, el rànquing classifica un any més en la 2a posició d’Espanya i en el rang 51-100 del món els estudis de Gestió Turística i Hotelera, que imparteix IQS-URL.

A banda de les disciplines, també posiciona àmbits de coneixement, i la URL se situa en l’àmbit de Ciències Socials i Gestió (Social Sciences & Management), en la 6a posició d’Espanya i en la 100a del món d’un total de 530 institucions ranquejades. Alguns exemples de graus relacionats en Management a Blanquerna-URL són Global Communication Management (Facultat de Comuniació i Relacions Internacionals) o el Grau en Gestió Esportiva (Facultat de Psicologia, Ciències de l’Educació i l’Esport).

El QS World University Ranking by Subject és una de les classificacions d’universitats més prestigioses internacionalment i aquesta edició ha mesurat l’excel·lència educativa de més de 1.594 institucions educatives de tot el món en 54 disciplines. El rànquing utilitza quatre criteris per elaborar les classificacions:

  1. Els resultats de més de 150.000 respostes d’una enquesta de reputació a acadèmics de tot el món.
  2. 99.000 respostes d’una altra enquesta de reputació realitzada a ocupadors.
  3. El nombre de citacions en publicacions científiques durant un període de cinc anys.
  4. L’Índex H que es basa en el conjunt de publicacions més citades i el nombre de citacions que aquestes han rebut en altres articles científics.

En funció dels subjects (disciplines), el rànquing dona un pes diferent de cadascun d’aquests quatre indicadors.