Suara Cooperativa ha mostrat des dels seus inicis una clara implicació amb l’educació de les persones en totes les etapes de la seva vida. En el marc del Dia Internacional de l’Educació, que se celebra el 24 de gener, Suara posa en relleu la seva tasca en l’àmbit educatiu, tot gestionant en l’actualitat més de 35 serveis

Més concretament, Suara imparteix models educatius propis en 21 escoles bressol, 5 centres de formació d’adults, 3 escoles (a través de la cooperativa de segon grau Creixen Educació, juntament amb Escola Sant Gervasi i Abacus Cooperativa), i altres serveis complementaris com reforços educatius i unitats d’escolarització compartida.

Així mateix, i malgrat la baixada de natalitat que predomina actualment en la nostra societat, Suara segueix amb la mirada posada amb l’educació dels més petits. En aquest sentit, l’entitat ha posat en marxa l’Escola Bressol Somriures, un projecte educatiu realitzat conjuntament amb Mercarbarna, que compleix la doble missió d’impulsar l’aprenentatge dels més petits i facilitar la conciliació laboral i familiar dels seus pares.

Es tracta d’un espai situat al mercat majorista de Mercabarna, una zona propera a la Zona Franca i el Prat, pols estratègics d’activitat econòmica, que neix per cobrir la necessitat de les famílies que hi treballen amb relació a l’educació dels seus infants.

L’Escola Bressol Somriures disposa de 6 aules, amb una capacitat per acollir 82 infants d’entre 4 mesos i 3 anys, amb un model educatiu propi d’escola bressol on professionals d’aquest àmbit promouen el desenvolupament dels valors i emocions dels més petits, incentivant la seva curiositat i participació.

En paraules de Laura Gómez, directora d’àrea de Clients de Suara:

“Els nens i joves d’avui són els adults de la societat del futur. Per això és clau per empreses com Suara no aturar-nos en l’àmbit educatiu davant la baixada de la natalitat i seguir incentivant el seu aprenentatge i desenvolupament amb mesures que garanteixin la seva educació”.