El passa Aliura va organitzar una taula rodona titulada “Dones sandvitx, el pilar invisible” conjuntament amb el diari ARA.

Durant el debat es va parlar del fenomen de les dones sandvitx, cada cop més estès per tot Europa, i del seu paper en les cures a les persones, una tasca tan fonamental per a la societat però sovint invisibilitzada. Durant la jornada es va debatre sobre què es pot fer per fer valdre aquestes dones i oferir-lis el suport necessari que precisen.

La taula rodona va comptar amb la participació de:

  • Empar Moliner, escriptora
  • Sílvia Cóppulo, comunicadora
  • Mercè Pérez Salanova, psicòloga especialitzada en el camp de l’envelliment, doctora en Psicologia, investigadora de l’Institut de Govern i Polítiques Públiques de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i professora jubilada de la UAB.
  • Lluís Torrens Mèlich, Secretari d’Afers Socials i Famílies. Departament de Drets Socials de la Generalitat de Catalunya
  • Àngels Cobo i Puig (Directora Oficina de Transformació Digital a Suara Cooperativa, liderant el Portal Aliura entre d’altres projectes).

Va ser una jornada molt enriquidora i interessant que va significar un pas més per donar visibilitat i posar en valor la tasca de les dones que atenen cada dia a persones dependents.

 

Del debat en van sorgir moltes reflexions importants, per part del públic assistent, el qual va realitzar preguntes als ponents i es van respondre en directe així com de les persones referents participants de la taula rodona.

 

Què és Aliura?

Un gran portal de referència sobre temes relacionats amb la dependència

El portal Aliura és una iniciativa de Suara, una cooperativa catalana amb més de 40 anys d’experiència en el sector de la cura de persones grans i dependents.

Si alguna persona propera està perdent autonomia, ja sigui per un procés natural d’envelliment o bé per una malaltia o diversitat funcional, a la web d’Aliura trobarà informació fiable i actualitzada sobre les ajudes, els recursos i els serveis que hi ha al teu abast.

GrupClade