• La nova corporació vol ser un punt de trobada dels millors creadors de continguts del país

  • En una primera fase, Abacus Futur se centrarà en els continguts editorials amb la integració de diversos segells 

Aquest dimecres s’ha presentat Abacus Futur, un projecte editorial i audiovisual al servei de la llengua, la cultura catalana i de les idees transformadores del món. La nova corporació forma part del projecte cooperatiu d’Abacus amb la participació de Jaume Roures. Té com a principals objectius la creació de continguts de qualitat, des de Catalunya, en català i castellà, i amb l’aspiració d’arribar a públics amplis i diversos.

El projecte s’anirà desenvolupant en els propers mesos i en diverses fases. D’entrada, el primer que es posa en marxa des d’ara és el grup editorial d’Abacus Futur resultat de la integració de diversos projectes editorialsAbacus Editorial (Ara Llibres, Amsterdam, la Casa dels Clàssics-Bernat Metge i Inuk), Enciclopèdia (Univers, La Galera, Elastic Books, Rata, Ediciones Invisibles, Bridge, Catedral), Viena Edicions i Suma Llibres (Navona i Arcàdia). També incorpora els projectes audiovisuals que desenvolupa Abacus als quals s’hi afegirà Jaume Roures quan acabi els seus compromisos audiovisuals actuals. El nou grup tindrà la seu al carrer del Peu de la Creu de Barcelona.

La suma de les editorials que formen part d’Abacus Futur acumulen durant el 2023 més de mig milió d’exemplars venuts, més de 300 novetats publicades, un catàleg de més de 5.000 referències actives i més de 25 títols apareguts a les llistes de títols més venuts de ficció, no-ficció i infantil-juvenil, segons Librired.

A Abacus Futur hi conflueixen els projectes d’Abacus cooperativa, referent en iniciatives culturals i educatives al nostre país, amb altres projectes amb l’objectiu que sigui un punt de trobada d’emprenedors de la cultura. Es tracta d’un projecte coral sota la direcció editorial d’Ernest Folch i incorpora el talent d’editors amb una gran trajectòria com Ester Pujol, Joan Carles Girbés, Isabel Monsó, Enric Viladot, Blanca Pujals, Montse Ingla i Antoni Munné, Pema Maymó, Raül Garrigasait i Estefanía Martín.

El president d’Abacus Futur, Jaume Roures, ha explicat en la roda de premsa de presentació que “el nostre objectiu és que els llibres que fem ajudin a construir un món més just. Busquem que els nostres autors, creadors i tot el que fem generi debat a la societat”. Roures ha volgut reivindicar que “fer continguts útils i que respectin el públic, funciona”. En aquest sentit ha afegit que “els que fem continguts culturals tenim una responsabilitat social i alhora que el que fem sigui entretingut, educatiu, divertit i profund” També ha remarcat que “aquesta ambició en la creació de continguts, centrada en potenciar el català sense renunciar al castellà, ens converteix en un iniciativa important al nostre país”. Finalment, ha posat en valor que Abacus Futur sigui “un punt de referència per la gent i creadors que vulguin dur a terme bones idees amb una perspectiva de responsabilitat social”. “Hem de donar eines perquè tothom entengui els reptes socials del món”, ha reblat.

El director general d’Abacus Oriol Soler ha destacat que volen que “Abacus Futur sigui un punt de trobada dels millors creadors de continguts del país. Una empresa que vol tenir el múscul per fer des de Catalunya projectes i continguts amb vocació de majoria, que responguin a les necessitats de la gent d’aquí amb aspiració global”. Soler ha afegit que “en l’àmbit de la cultura ens cal ser ambiciosos i col.laborar en iniciatives que ens ajudin a fer front al repte de la concentració global. Abacus Futur aspira a ser un bressol de projectes que tinguin impacte social”. Per Soler “la suma de cultures de treball, la complementarietat de l’equip, el talent professional i la voluntat de deixar espai perquè cada persona pugui desenvolupar el seu projecte de forma autònoma, serà la clau de l’èxit del projecte”.

GrupClade