Han sigut quatre jornades d’intens debat i treball en equip gràcies al projecte Reptes de Futur. Aquest programa de debats organitzats per Grup Clade ha comptat amb la promoció de la direcció d’Economia Social del Departament d’Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya dintre de Projectes Singulars.

Aquestes quatre jornades ens han permès d’analitzar la crisi climàtica i les seves conseqüències, amb el doctor Manuel Gazo; la longevitat, amb el doctor Manel Esteller; el relleu generacional, amb Montse Altarriba, i la igualtat i la inclusió de la diversitat, amb Mercè Brey.  La valuosa intervenció dels quatre experts ha servit per animar la participació en les sessions dels membres de les onze organitzacions membres del Grup.

Tots ells ens han aportat un coneixement de molt valor afegit que ens ha inspirat i ens ha ajudat a enriquir el debat i dissenyar nous projectes en els workshops realitzats, per adaptar-se als diferents reptes.

L’enfoc de tots aquests debats i sessions de treball ha estat presidit a més per la voluntat constructiva i col·laborativa. Les dificultats són també oportunitats per teixir estratègies per lluitar contra el canvi climàtic, per promoure la igualtat, per donar solucions a l’envelliment demogràfic o a establir pautes per un bon relleu generacional.

Des de Grup Clade agraïm a tothom que ha fet possible la realització d’aquest projecte singular la seva dedicació i generositat.

GrupClade