És la trobada anual de la comunitat Abacus que inclou l’Assemblea General i la 2a edició de l’Escola Juli Vela per acostar les millors experiències de cultura i educació als socis de la cooperativa i a la ciutadania en general

La jornada se celebra el 2 de juny al barri del Raval de Barcelona i inclou xerrades inspiradores amb ponents de prestigi, activitats familiars i actuacions musicals i culturals en una festa que vol mostrar la diversitat de projectes que desenvolupa Abacus

El proper diumenge 2 de juny Abacus organitza el seu primer “Dia Abacus”, una festa per acostar les millors experiències de cultura, educació i cooperativisme a la comunitat Abacus i a la ciutadania en general de la mà de professionals de reconegut prestigi que també vol servir per mostrar la diversitat de projectes que desenvolupa Abacus en totes les seves àrees de negoci. Aquests són els objectius d’aquesta primera edició d’una jornada que començarà amb l’Assemblea General de la cooperativa i tindrà el seu plat fort amb la 2a edició de l’Escola Juli Vela que se celebrarà al Convent dels Àngels, en ple barri del Raval de Barcelona, i al costat del nou edifici que acollirà en els propers mesos els negocis editorials d’Abacus i de Jaume Roures.

El “Dia Abacus”, obert a socis, treballadors i clients de la cooperativa de totes les edats, combinarà diversos espais i escenaris per conèixer i compartir idees inspiradores a través de xerrades o diàlegs breus en les quals personalitats de referència en àmbits relacionats amb les principals àrees de negoci d’Abacus respondran a alguns dels reptes que afecten la cultura, l’educació, la comunicació i el cooperativisme. També hi haurà activitats per a tota la família i actuacions musicals i culturals.

Entre d’altres talks i diàlegs, destaquen el que oferirà el productor Jaume Roures i el director de cinema Fernando León de Aranoa; l’escriptora Maria Climent que reflexionarà sobre si els llibres ens ajuden a viure; el creador de continguts Carles Rútia, que ens interpel·larà per si som capaços de pensar un minut abans d’enviar un correu electrònic; els editors Ester PujolJoan Carles Girbés i Ernest Folch, que dialogaran sobre com es converteix una bona història en un bon llibre, o la psicòloga Elisenda Pascual es preguntarà com hem de jugar amb els fills.

Per la presidenta d’Abacus, Maravillas Rojo, “el Dia Abacus ens l’imaginem com un espai per començar a construir el present i imaginar el futur des de la cultura, l’educació i el cooperativisme”. La directora general Clara Gómez afegeix que un dels objectius d’aquesta iniciativa és “dotar l’organització, la seva comunitat i la ciutadania en general de continguts i idees en àmbits estratègics pel present i futur del país com ho són la cultura i l’educació”. Al seu torn, el director general Oriol Soler apunta a la voluntat que el Dia Abacus siguin “unes portes obertes a la cooperativa, a tot el que fem, a totes les iniciatives que desenvolupem des de les diverses àrees de negoci i a com podem donar resposta als reptes que tenim com a societat de la mà de persones que ens ajudin a pensar”.  Soler afegeix que vol ser una jornada “per dotar-nos d’eines, idees i recursos que contribueixin a augmentar l’ambició de l’organització, però volem fer-ho de forma compartida amb tota la gent que forma part de la nostra comunitat”.

GrupClade