En el paranimf de la Nau de la Facultat de Biologia de la Universitat de València, l’Ona Navarro, alumna de 2n de Batxillerat de la modalitat científica, va rebre aquest passat diumenge la medalla de plata en l’Olimpíada espanyola de Biologia . Aquesta medalla se suma a la d’or aconseguida en la de Catalunya i li obre les portes a participar en l’ XVII Olimpíada Iberoamericana de Biologia (OIAB 2024) que se celebrarà aquest setembre a Cuba.

Medallistes de plata de les Olimpíada de Biologia 2024

D’esquerra a dreta, els medallistes d’argent, els alumnes/as Diego Álvarez Álvarez, Ona Navarro Roca, María del Cristo Betancor Sánchez i Vicente Martín Melgarejo Riquelme. Crèdits: Olimpíada de Biologia

Tots els participants en l’Olimpíada van haver de passar per diverses proves teòriques i exàmens pràctics de bioinformàtica, ecologia i biodiversitat, fisiologia vegetal i microbiologia. Finalment, el jurat va atorgar 4 medalles d’or, 4 de plata i 4 de bronze. L’Ona, que ha obtingut el sisè lloc final, ha rebut un premi de 750€ i la possibilitat de participar en les Olimpíades Iberoamericanes de Biologia a Cuba al setembre.

L’Ona, que aviat s’examinarà de la selectivitat, vol estudiar biotecnologia a la Universitat Autònoma de Barcelona. Li interessa l’enginyeria genètica, l’estadística i la divulgació científica.

Felicitats Ona!

GrupClade