Prop del 55% dels llibres venuts són en català, una xifra que consolida una tendència creixent dels darrers anys

Èxit absolut en la venda de llibres durant el dia de Sant Jordi en les llibreries i els diversos punts de venda d’Abacus repartits arreu del país. La cooperativa ha superat els millors registres que tenia fins ara en assolir una facturació rècord de prop de 2 milions d’euros aquest Sant Jordi, una xifra que puja a més de 4 milions d’euros en el període que va de l’1 al 23 d’abril, que són els dies en què ha durat la campanya de Sant Jordi d’aquest any. Aquestes dades representen una facturació un 22% més elevada que el Sant Jordi de fa un any i un 4% més que la campanya de 2023, quan ja s’havia assolit un nou rècord de facturació.

Una altra dada que també ha estat de rècord han estat els llibres venuts en llengua catalana, que s’han situat prop del 55%, un 3% d’increment respecte l’any passat. En literatura infantil i juvenil, la xifra és d’un 70%, un 5% més que el 2023. Aquestes dades consoliden una tendència creixent en venda de llibres en català durant aquesta dia fet que consolida Sant Jordi com la diada de la literatura en llengua catalana, tant entre els llibres per a adults com entre el públic més jove.

Pendents de tancar els números definitius a finals d’abril, el gruix de les vendes s’ha produït en els gairebé 90 punts de venda de llibres que la cooperativa ha posat a disposició de socis i clients, entre botigues Abacus i parades al carrer. Cal destacar que amb 47 botigues i 40 punts de venda al carrer aquest 23 d’abril, Abacus ha estat la llibreria amb més punts de venda a tot Catalunya.

Des de la cooperativa s’ha fet una valoració altament positiva d’aquests bons resultats de facturació. La directora general d’Abacus Clara Gómez ha destacat “l’esforç que des d’Abacus hem fet per oferir als nostres socis el millor Sant Jordi amb la renovació de les nostres llibreries, el màxim nombre de punts de venda i un equip de professionals al servei de les necessitats dels clients”. El també director general d’Abacus Oriol Soler ha valorat molt positivament les vendes en català i ha volgut destacar que “responen al compromís històric que la cooperativa ha tingut i té amb la promoció i difusió de la literatura en llengua catalana”.

GrupClade