Com cada any, l’Orquestra Simfònica del Vallès organitza la Gira de Setmana Santa amb la participació de diferents cors del territori. Enguany, en el 300 aniversari de la seva estrena, l’obra escollida és una selecció de fragments de La Passió segons sant Joan, de J. S. Bach amb una nova dramatúrgia de Sergi Belbel que retrata la “passió com el sofriment dels últims moments abans de la mort d’una persona. Un malalt terminal. El sentit (o l’absurd ) del dolor, el propi i el de tots els familiars i de la resta de gent que l’envolten. Aquest és, doncs, un text, senzill i directe, sobre la por del dolor i de la pèrdua. Però també, i sobretot, sobre l’acompanyament en el procés de la mort, sobre l’amor i la persistència de la vida”.

CONSULTA EL PROGRAMA DE MÀ

La Passió segons Sant Joan es va estrenar l’any 1724 a l’Església de la ciutat de Leipzig i és una de les obres més importants i transcendents del compositor alemany Johann Sebastian Bach. Escrita al segle XVIII, aquesta obra de música sacra retrata l’agonia, la mort i la resurrecció de Jesús, reflectint les seves emocions i el seu patiment. És considerada una de les grans obres mestres de la música occidental. La seva profunda espiritualitat, la seva expressivitat musical i la seva habilitat compositiva fan d’aquesta obra un veritable tresor de la música clàssica.

La produccio compta amb la participació dels actors Mercè Pons, Meritxell Yanes i Enric López en els papers narratius i amb les veus solistes de Marta Mathéu i Elionor Martínez (sopranos), Eulàlia Fantova (mezzosoprano), Joan Francesc Folqué (tenor) i Josep-Ramon Olivé i Elías Arranz (barítons). Els cors participants seran el Cor Madrigal, Cor de Cambra de la Diputació de Girona, Coral Belles Arts, Cor de la Universitat Rovira i Virgili i la Coral Quòdlibet. 

Del 16 de març al 4 de maig, la producció recorrerà 6 poblacions catalanes: Molins de Rei, Sabadell, Barcelona, Tarragona, Terrassa i Girona. I tot, sota la direcció de Xavier Puig.

La gira comença aquest dissabte 16 de març a l’Església de Sant Miquel Arcàngel de Molins de Rei i finalitza el 4 de maig a l’Auditori de Girona. Cada concert acollirà diferents cors de cada localitat i el 23 de març tots els cors participants cantaran junts en el concert del Palau de la Música Catalana, amb més de 250 músics i cantaires a l’escenari.