El futur campus de Ciències de la Salut, l’inici de Nexus com a espai transversal d’aprenentatge a la Facultat de Psicologia i Ciències de l’Educació i l’Esport, i el reforç de la franja dels estudis del matí i migdia als graus de Comunicació marcaran el curs 2024/25.

Un any més, Blanquerna presenta les seves novetats acadèmiques i la seva basta proposta educativa en el Saló de l’Ensenyament. Amb una oferta de 17 graus, 9 dobles graus, 21 màsters i 43 títols propis i doctorats, Blanquerna, seguint la seva vocació d’innovació, ha presentat als futurs estudiants i a les seves famílies les següents novetats:

A la Facultat de Ciències de la Salut presenta un nou Campus amb 10.000 metres quadrats al cor de Barcelona, a l’Eixample, en una localització privilegiada amb una llarga tradició sanitària a Barcelona (entre l’hospital Sant Pau i el Parc Sanitari Pere Virgili), que estarà en funcionament d’aquí dos anys, on a part dels graus que actualment ja impartim com Infermeria, Fisioteràpia, Nutrició Humana i Dietètica, Enginyeria de la Salut i Farmàcia, s’oferirà un nou Grau en Medicina (en procés d’acreditació).

A la Facultat de Psicologia i Ciències de l’Educació i l’Esport hi ha dos eixos nous. Al grau de ⁠Ciències de l’Activitat Física i de l’Esport tindrà lloc la implantació de tres torns horaris per estudiar el grau. Blanquerna és l’única universitat catalana que ofereix tres torns amb tanta flexibilitat per adaptar-se a les carreres esportives dels alumnes i els seus horaris d’entrenament. I el projecte “Nexus”, un nou espai transversal d’aprenentatge interprofessional, on es trobaran els alumnes de tots els graus (Psicologia, Logopèdia, Ciències de l’Activitat Física i de l’Esport, Gestió Esportiva, Educació Infantil i Primària). Aquest espai interdisciplinari pretén aproximar-se al màxim a l’experiència professional que tindran els alumnes en l’entorn laboral.

⁠Facultat de Comunicació i Relacions Internacionals. Per atendre les peticions dels futurs estudiants de conciliació acadèmica amb la vida social i esportiva, s’ha reforçat l’oferta dels graus en comunicació en torn de matí i migdia, que són les franges horàries més demandades. A més, s’ha augmentat l’oferta de pràctiques a l’estranger per alumnes dels dos graus que es cursen totalment en anglès, el Global Communication Management i Relacions Internacionals, per tal de donar més oportunitats de mobilitat internacional. I atenent l’augment d’estudiants de Llatinoamèrica, s’implantaran itineraris específics d’assignatures exclusivament en castellà. A més, des de fa tres mesos hi ha un nou degà, el Dr. Marcos Polo, que impulsarà noves línies d’actuació.

Blanquerna-URL ha atès més de 2.400 futurs estudiants en el transcurs d’aquests cinc dies. En aquesta edició Fira de Barcelona ha rebut la visita de prop de 100.000 persones i ha acollit un total de 224 expositors.