L’Orquestra Simfònica del Vallès presenta el Concert per a piano número 2 de Chopin, una obra aclamada per la seva combinació de bellesa melòdica i tècnica pianística exigent. Composta entre els anys 1829 i 1830, aquesta peça representa una de les obres més destacades i populars del repertori per a piano.

El concert, dirigit per Teresa Riveiro Böhm, s’estrenarà el proper dissabte 2 de març (18.30h) al Palau de la Música Catalana i es repetirà el divendres 8 de març (20h) a la Factoria Cultural de Terrassa i el dissabte 9 (19h) a l’Auditori Enric Granados de Lleida.

Anthony Ratinov, l’intèrpret que ens conduirà a través de la complexitat i la profunditat de la partitura de F. Chopin prové del 25è Concurs Internacional de piano Ricard Viñes. El certamen organitzat per l’Auditori Enric Granados de Lleida és un reconegut trampolí per als joves talents pianístics que se celebra bianualment a Lleida i va dirigit a pianistes de totes les nacionalitats d’edats compreses entre els 18 i els 32 anys. Gaudeix d’un gran poder de convocatòria i d’una excel·lent reputació a nivell internacional. El guanyador rep 12.000 € i l’oportunitat d’actuar a la temporada de la Simfònica del Vallès.

El programa se centra en la figura de Chopin i la seva música i, entre Nocturns i Preludis, tindrem el plaer de presentar la veu del compositor a través de l’actriu catalana Emma Vilarasau (2 i 9 de març) i la periodista i directora de teatre Elisenda Roca (8 de març). Elles donaran vida a la relació epistolar entre Frédéric Chopin i George Sand, oferint una mirada única i íntima a través del prisma de l’escriptora francesa.

Per obrir el concert, escoltarem la Suite per a orquestra, op. 46 “Chopiniana” – Polonesa, del compositor rus Aleksandr Glazunov, un dels compositors russos més prestigiosos de la generació posterior a Txaikovski.

Aquest concert s’emmarca dins dels actes de commemoració del Centenari d’Alícia de Larrocha, una ocasió especial per celebrar la vida i l’obra d’una de les pianistes més admirades de tots els temps.

Concert amb narracions en català.