Es tracta de la X edició dels guardons constituïts per fedefarma i la Reial Acadèmia de Farmàcia de Catalunya que se celebren de manera anual.
El Premi fedefarma de la Reial Acadèmia de Farmàcia de Catalunya (RAFC), corresponent a 2023, ha guardonat a Félix Puebla en reconeixement als seus mèrits professionals i pel seu treball en defensa de la promoció de l’activitat farmacèutica. Es tracta de la X edició d’aquests guardons creats i impulsats per fedefarma i la Reial Acadèmia de Farmàcia de Catalunya. El lliurament va tenir coincidir amb l’acte inaugural del curs 2024 de la RAFC.
Félix Puebla, director general de l’Associació per a la Promoció de l’Assistència Farmacèutica (APROAFA), associació integrada pel Consell General de Col·legis de Farmacèutics d’Espanya i per la Federació Espanyola de Distribuïdors de Productes Farmacèutics.
Xavier Casas, president de fedefarma, va ser el responsable d’atorgar el Premi fedefarma al guardonat. Es va valorar la seva trajectòria i tasca en el desenvolupament i promoció de la professió farmacèutica, així com la tasca duta a terme al servei del sector de la salut.

Fedefarma amb la promoció farmacèutica

El premi s’engloba en la sèrie d’accions que s’impulsen des de la cooperativa amb l’objectiu de potenciar el desenvolupament de l’activitat farmacèutica i la seva promoció.
Fedefarma, juntament amb la RAFC, van crear el Premi fedefarma amb la finalitat de premiar a persones o entitats que hagin contribuït de manera distintiva en el sector farmacèutic i/o en el camp de la distribució farmacèutica en concret en l’estat.
La Reial Acadèmia de Farmàcia de Catalunya té la finalitat de promoure l’estudi i la recerca de les ciències farmacèutiques, entre altres.
En la passada edició dels premis, es va premiar a Vicenç J. Calduch que va tenir el càrrec de president de fedefarma en el període comprès entre 2012 i 2020. Durant la seva presidència, Vicenç Calduch va liderar projectes avantguardistes en distribució farmacèutica, així com iniciatives amb l’objectiu d’enfortir l’actual model de farmàcia i el rol sanitari d’aquesta.