La Comunitat Minera Olesana ha estat premiada com a segona finalista entre les 3 millors iniciatives de transició verda de tota la Unió Europea. L’acte de lliurament dels premis es va celebrar al Kursaal de Donostia els passats dies 13 i 14 de novembre en el marc de “Conferència Europea d’Economia Social: Persones, Planeta, Acció”. Entre totes les cooperatives candidates, la CMO era la única que té la gestió de l’aigua com a eix principal, el que dona més valor al reconeixement.

Una fita que és un reconeixement al model d’autogestió de l’aigua i a la constància dels olesans i de les olesanes. En nom de la CMO ha recollit el premi el seu president, Joan Arévalo. Representant a la cooperativa també hi han estat Francisco Serrano, sots president i MIquel Egea, director-gerent.

Aquesta Cimera va culminar amb la signatura del Manifest de Sant Sebastià sobre l’Economia Social, document signat per representants de 19 països de la Unió Europea, del Comitè Econòmic i Social Europeu, del Comitè de les Regions de la UE i de Social Economy Europe.

La Social Economy Europe, l’entitat promotora d’aquests guardons bianuals, que han comptat amb les candidatures de cooperatives de tota la Unió Europea, ha distingit a la CMO per la seva tasca en responsabilitat social, eficiència energètica i responsabilitat mediambiental.

El premi vol incentivar una Europa centrada en les persones, sostenible i justa.

Els guardons, que es convoquen cada dos anys, busquen reconèixer les empreses i les organitzacions de l’economia social que destaquin pel suport i que ofereixin a les comunitats on pertanyen i pels esforços que fan per contribuir a la societat en els reptes socials, mediambientals i tecnològics actuals. Concretament, segons Social Economy Europe, els premis volen augmentar la visibilitat de l’economia social en tota la seva diversitat, amb un enfocament europeu.Els premis han servit també d’inspiració a altres agents de l’economia social, autoritats públiques i ciutadans que aspirin a convertir-se en empresaris socials, activistes i promotors del canvi.

Cal recordar que l’any 2021, en la primera edició dels guardons,  la Comunitat Minera, ja va ser reconeguda com una de les 10 millors iniciatives en termes de transició verda.

Aquesta és una distinció molt important que és compartida amb tots els olesans i olesanes, socis i sòcies de la cooperativa.

Enhorabona a tots i totes!!!