Fedefarma acull la visita institucional del cap de l’oposició al Parlament de Catalunya i primer secretari del Partit dels Socialistes de Catalunya, Salvador Illa, per donar a conèixer l’activitat i instal·lacions de la cooperativa. Durant la jornada, que va tenir lloc a la seu social de la cooperativa a Gavà, van assistir també la vicepresidenta segona del Parlament de Catalunya, Assumpta Escarp, el portaveu adjunt del grup socialista del Parlament de Catalunya, Raúl Moreno i l’alcaldessa de Gavá, Gemma Badia.

Per part de fedefarma, van assistir a la reunió el president de la cooperativa, Xavier Casas, el director general, David Pardo, la secretària del Consell Rector, Elisenda Casals i el vocal del Consell Rector a Reus de fedefarma, Lluís Escuder.

Durant la visita, la cooperativa va presentar la seva trajectòria de més de 95 anys d’actuació al servei i canal de salut, sent així la primera cooperativa de l’estat i líder actual del mercat en el sector de la distribució a Catalunya amb una quota de mercat del 37,3%. Actualment fedefarma compta amb més de 2.010 farmàcies sòcies en aquest territori, el 61% de penetració a Catalunya.

La jornada va constar d’una primera part de presentació de la cooperativa i intercanvi d’opinions sobre la situació actual del sistema i canal de salut. Posteriorment, es van visitar les instal·lacions de la seu social i centre logístic de Gavà i es va donar a conèixer així, els processos i la funció diària de fedefarma al sector, així com el seu paper en la distribució farmacèutica de gamma completa, operant sempre sota els principis d’equitat, seguretat i qualitat per a garantir l’accés del medicament a la societat.

Des de fedefarma, es va destacar també durant la trobada, el valor de l’economia social en la seva activitat, ja que des de la cooperativa es treballa amb un model participatiu centrat en les persones, la permanència empresarial, la cooperació i la responsabilitat social.

Grup al servei de la farmàcia

Durant la jornada es va posar de relleu les aliances que es promouen des de fedefarma per sumar esforços amb altres empreses, especialistes en altres àmbits, i així innovar i vetllar pel sistema de salut i donar resposta a totes les necessitats de valor presents i futures de les farmàcies.

Es tracta d’aliances estratègiques en l’àmbit tecnològic, logístic, d’acompanyament i especialització en categories a la farmàcia que defineixen i fonamenten les quatre àrees de negoci del grup: la distribució, formació, solucions per a la farmàcia i la fabricació.