Suara Cooperativa ha acollit aquest dissabte una trobada de Living Labs internacionals, que es va iniciar amb una visita al Social Digital Lab. Aquesta activitat es va emmarcar en la trobada de la Xarxa de Living Labs Europeus (ENoLL, per les sigles en anglès), de la qual Suara Cooperativa és una de les entitats organitzadores. Aquesta va tenir lloc a Barcelona de dimecres a dissabte de la setmana passada i hi van assistir 400 persones.

En concret, en el cas de l’activitat de dissabte, en la qual van acudir una vintena de representants de Living Labs del sector de la salut, del benestar i de les cures, va incloure una visita a les instal·lacions de Suara Cooperativa, així com una sessió de treball. A banda de diferents representants de projectes europeus i de l’estat espanyol, també hi va haver iniciatives del Japó, Austràlia, Corea del Sud i l’Índia.

Un dels objectius d’aquesta jornada va ser posar en contacte les diferents experiències, per la qual cosa hi va haver una activitat en la qual els representants dels Living Labs van poder explicar els seus projectes a altres persones. Així doncs, aquest intens dia de treball va servir per impulsar la cooperació i la cocreació entre els diferents Living Labs participants.

De moment, en el marc d’aquesta trobada, s’han arribat aliances amb un projecte d’Hélsinki, un altre de Brussel·les i, a més, Suara cooperativa ha estat convidada en una trobada de Living Labs a Galícia.

A banda d’aquesta activitat, la seu de Suara cooperativa també va oferir diferents sessions de treball i tallers el dimecres, en els quals van participar una quarantena de persones. Això va ser el tret de sortida de l’Open Living Lab Dys Barcelona 2023, organitzades per ENoLL, de la qual Suara és l’única cooperativa coorganitzadora. En el cas de dimecres, es van abordar diferents qüestions com quins són els reptes dels Living Labs, la seva sostenibilitat o es va experimentar en un entorn real els diferents mètodes i eines de cocreació existents.

“Com a entitat organitzadora de les jornadeshem acollit diferents sessions de treball a la nostra seu. Això ens ha servit per poder entrar en contacte amb Living Labs de tota Europa, cosa que ens ha permès obrir la porta a possibles aliances amb la finalitat de plantejar projectes interestatals conjunts”, afirma Jordi Picas, director d’Innovació de Suara.

En el cas del dijous i divendres, Barcelona va albergar conferències de persones expertes internacionals, així com diferents tallers de treball, que van ser un punt de trobada per als diferents Living Labs. Aquests tenen com a finalitat donar respostes innovadores i tecnològiques a diferents reptes socials. Per això, en aquestes dues jornades es va posar l’accent en com els Living Labs poden ser una forma estratègica en la transformació verda, digital i social.

A més, el dijous el vespre, en el marc d’una trobada de l’assemblea de l’ENoLL, Suara Cooperativa va rebre la certificació oficial com a membre d’aquesta xarxa. De fet, ja en formava part des que l’any passat va crear el Social Digital Lab, que és la primera incubadora d’startups especialitzades en el sector de la cura de Catalunya.