El dimarts, 10 d’octubre 2023 coincidint amb el Dia Mundial de la Salut Mental, la Universitat Ramon Llull organitza la 2a Jornada de la Salut Mental, que se celebrarà al Rectorat URL (c. Claravall, 1. Barcelona).

SALUT MENTAL

La Universitat Ramon Llull organitza la segona jornada dedicada a parlar de la promoció del benestar emocional i la salut mental a les institucions, per obrir un espai que ens convidi a reflexionar i identificar aquells aspectes de la nostra vida quotidiana a la universitat que poden incidir favorablement en aquest àmbit.

També s’abordarà el suïcidi, una prioritat global que s’inclou en els Objectius de Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides. Es pensa que és important poder-ne parlar, donada la preocupant prevalença de la ideació i conductes suïcides a la nostra societat.

Aquesta segona Jornada sobre Salut Mental a la Universitat va adreçada a estudiantat, professorat i personal d’administració i serveis de la URL i altres universitats. Per segona vegada, hi haurà una àmplia representació de tota la comunitat URL. Us hi esperem!

PROGRAMA

 • 10.00-10.30h. Benvinguda i presentació
  • Dr. Josep A. Rom, rector de la URL
 • 10.30-11.30h. «Fotografia de la salut mental a la universitat: estat i propostes»
  • Dra. Núria Farriols i Dra. Cristina Cañete. Facultat de Psicologia, Ciències de l’Educació i de l’Esport Blanquerna-URL.
 • 11.30-12.00h. Pausa-cafè
 • 12.00-13.00h. «Consideracions sobre la prevenció i promoció de la salut mental»
  • Dr. Francesc Sáinz. Institut Universitari de Salut Mental Vidal i Barraquer-URL.
 • 13.00-14.00h. «Trenquem l’estigma del suïcidi»
  • Sra. Laura Horcajo. Associació Catalana per a la Prevenció del Suïcidi.

INSCRIPCIÓ A LA JORNADA