Fedefarma impulsa la jornada Summer Camp amb l’objectiu d’acostar la farmàcia a estudiants i futurs professionals del sector i enfortir les relacions entre universitat i el posicionament formatiu. Entre els més de 140 assistents que van seguir el taller, de manera presencial a l’Aula Magna de la Universitat de Barcelona o en línia, van predominar els estudiants de Farmàcia i grau mitjà, així com professionals recentment incorporats en l’àrea que van poder adquirir coneixements enfocats, sobretot, a la gestió, comercialització, especialització i comunicació de la farmàcia.

Entre els temes que es van tractar durant la jornada, els assistents van poder formar-se en organització i gestió de l’oficina de farmàcia i les lleis que regeixen el sector, o sobre la importància a especialitzar-se i diferenciar-se en categories com a salut natural, ortopèdia i salut animal. A més, amb el focus posat en la temporalitat de l’any, es va impartir també un espai formatiu sobre tècniques de venda i comunicació en consultes d’estiu.

A la tarda va ser el torn dels tallers, que van ser especialitzats en distribució de les categories en la farmàcia o màrqueting i com crear una campanya de salut comercial. Els tallers van tenir lloc a l’aula de simulació de la facultat de Farmàcia de la UB, que fedefarma va col·laborar en la seva creació, i entre tots els assistents presencials es van atorgar una sèrie de premis. En primer lloc, els participants van haver de crear una campanya de salut des del punt inicial i, en segon lloc, distribuir una farmàcia a través d’un planograma. En total, es van atorgar dos premis, un per cada projecte, en els quals es va tenir en compte següents criteris: l’aplicabilitat, la coherència amb el contingut explicat, l’originalitat i la defensa oral.

Formació farmacèutica en totes les etapes

Durant la jornada també es van presentar altres vies per continuar formant-se entre els assistents. Anna Busquets, directora de la Secció Científica i de Formació de fedefarma, va animar als estudiants i recent integrats al sector, a continuar formant-se amb iniciatives com, per exemple, el Programa d’Ocupació en la Farmàcia, impulsat per fedefarma, i que permet a graduats i graduades en farmàcia evolucionar la seva carrera, desenvolupant els seus coneixements en diferents departaments de la cooperativa; el Programa d’Innovació per al desenvolupament i la gestió de la farmàcia, que fedefarma amb la col·laboració de l’escola de negocis ESIC, impulsaran enguany; o el campus formatiu de la cooperativa, que acompanya a farmacèutics durant tota la seva carrera per al foment de la formació.

La iniciativa va comptar amb el suport dels laboratoris d’Aboca, Acofarma, Almirall, Beiersdorf, Dentaid, Hartmann, Isdin, Perrigo, P&G Health, i Stada. A més, va comptar amb la col·laboració de la Universitat de València i la Cardenal CEU-Herrera en la seva difusió.