L’estat excepcional de sequera ha establert un consum d’aigua de 230 litres per habitant i dia, però no s’està complint. En el conjunt de municipis de Catalunya el consum d’aigua no ha baixat i, fins i tot, 20 municipis catalans superen el límit permès o el doblen.

Els recursos actuals dels embassaments de les conques internes estan a un 29% (segons les dades que tenim a 21 de juliol). Les pluges d’inicis de juny continuen sent insuficients per ampliar les reserves d’aigua. Davant d’aquesta situació, el Govern estudia l’opció de mantenir la situació d’emergència per a aquesta tardor. La dotació, però, passaria de 230 l/h/d a 200 l/h/d.

El consum d’aigua dels olesans i olesanes compleix les dotacions diàries fixades pel Govern de la Generalitat. Es consumeixen 160 l/h/d, davant del màxim de 230 l/h/d marcat. En total, hi ha un estalvi de 6.542 m2 no extrets. Aquest baix consum d’aigua és possible gràcies a la responsabilitat dels ciutadans, de les persones sòcies de la cooperativa i dels serveis públics (regs i jardins) que tenen cura a l’hora de fer un ús responsable d’aquest bé comú. A més, les inversions fetes els darrers anys a les diferents infraestructures han fet possible que la pèrdua d’aigua a la xarxa i la recuperació de l’aigua a l’ETAP tinguin una eficiència de més del 80%.

Des de la Comunitat Minera Olesana encoratgem a la ciutadania a continuar fent un ús responsable de l’aigua i ens felicitem per oferir una gestió i governança de la cooperativa eficaç i eficient.