La Comunitat Minera Olesana se suma al Dia Internacional de les Cooperatives, que se celebra el diumenge 2 de juliol. Fa 30 anys, la CMO va decidir fer un pas endavant i transformar-se en cooperativa de consumidors i usuaris per gestionar l’abastament d’aigua al municipi de manera col·lectiva. 30 anys després, la cooperativa s’ha convertit en una referència en la gestió de l’aigua i en el món cooperativista, gràcies al seu model sostenible, eficient i transparent.

Energia renovable

La cooperativa vol aconseguir l’autoconsum energètic verd i descar-bonitzar el procés d’abastament d’aigua. Amb la instal·lació de les plaques fotovoltaiques de fins a 100 kWh d’energia a les cobertes dels dipòsits d’aigua, s’han estalviat ja més de 93 tones de diòxid de carboni.

Sequera i canvi climàtic

Gràcies als diferents projectes de la cooperativa per fer front al canvi climàtic i la diversificació de les fonts de proveïment, durant els episodis de sequera es pot garantir el servei d’aigua sense haver d’accedir a cap servei extern. A més, l’eficiència de la xarxa i la sensibilització de la població olesana, faciliten que hi hagi un consum sostenible i responsable de l’aigua.

Comunitats energètiques

La cooperativa treballa per crear comunitats energètiques a Olesa. D’aquesta manera, el municipi podrà generar, utilitzar i gestionar de manera local un sistema energètic descentralitzat, just, eficient i cooperatiu. Beneficis socials Gràcies a la gestió cooperativa del servei d’aigua, les persones sòcies estalvien més d’1 milió d’euros a l’any en la factura de l’aigua.

Una altra gestió de l’aigua és possible!