Grup Clade, primer grup empresarial de l’economia social a Catalunya, ha aprovat avui la integració de Fedefarma. Aquesta integració suposa un pas endavant en l’objectiu de Clade per tenir una presència significativa en sectors estratègics del país i, a la vegada, seguir creixent en el número d’empreses que en formen part.

Per part de Clade, el president del grup, Tomàs Llompart, ha celebrat “l’impuls de Fedefarma en la nostra estratègia de poder ampliar els sectors d’activitat de les empreses del grup i contribuir a fer créixer l’economia social com a model econòmic  que dóna resposta a tot tipus de productes i serveis que oferim a la ciutadania. L’àmbit de la salut ha de ser un dels puntals en aquest creixement i Fedefarma ens permetrà augmentar la nostra visibilitat i seguir impulsant nous projectes amb la resta d’empreses de Clade”.

En paraules del president de Fedefarma, Xavier Casas, “la decisió d’entrar a grup Clade ens aportarà, per una banda, un coneixement més ampli de l’economia social a Catalunya i, per altra, la possibilitat d’activar sinèrgies i projectes conjunts amb les organitzacions que formen part de Clade amb les que compartim visió empresarial i valors”.

Amb la nova incorporació, Clade passa a estar integrat per aquestes onze entitats, la major part d’elles cooperatives: Abacus Cooperativa, Cooperativa Plana de Vic, Corma, Escola Sant Gervasi, Fedefarma, Fundació Blanquerna, Comunitat Minera Olesana, Grup Sant  Pere Claver, Orquestra Simfònica del Vallès, Previsora General i Suara Cooperativa. En el seu conjunt, Clade compta amb més de 6.600 persones ocupades, 2.100 socis treballadors i 1 milió de socis consumidors, el que el converteix en el principal grup empresarial de l’economia social a Catalunya.