Suara Cooperativa ha participat aquest dimarts al 1r Congrés Català del Treball. La presidenta de Suara, Laia Bonastra, ha format part de la taula rodona “Els treballs en una economia social i solidària” en la qual juntament amb altres professionals de diverses cooperatives han reflexionat i debatut sobre els elements clau que el cooperativisme aporta al futur dels treballs i la seva importància per al desenvolupament d’una economia per la vida.

Bonastra ha parlat del model cooperatiu de Suara aprofundint en aspectes com la democratització i la participació de les persones treballadores així com la importància del treball reproductiu. En aquest sentit, Laia Bonastra ha explicat que el model de Suara “està basat en els seus valors: innovació (s’incorpora la tecnologia a tota l’activitat de Suara), proximitat (l’activitat de la cooperativa gira al voltant de les persones professionals, ateses, clients i col·laboradors), participació (la cooperativa es gestiona de manera democràtica des de l’apoderament de les persones) i socialment responsable (a partir d’un arrelament al territori i la contribució positiva de la seva comunitat).

D’altra banda, Bonastra també ha remarcat que “la clau per a que els treballs de les cooperatives siguin sostenibles tant socialment com ecològicament és pensar realment en la persona al centre”. La presidenta de Suara ha explicat que una de les pràctiques de la cooperativa per a mantenir aquesta idea ha estat la creació de Benestarum, “un servei de salut global per oferir a les persones treballadores de les empreses per millorar el seu benestar”, entre d’altres pràctiques.

La sessió s’ha tancat debatent sobre el rol que han de tenir tant les administracions com el moviment cooperatiu per avançar cap a la conformació d’una economia plural transformadora i la col·laboració i la intercooperació necessàries amb altres agents socioeconòmics del país.

Sota el lema “El treball en una nova economia per a la vida”, el 1r Congrés Català del Treball ha reunit a una cinquantena de ponents i a més de 1.500 assistents inscrits per a reflexionar sobre les noves realitats professionals, o la relació entre el món del treball i les transformacions socials, entre d’altres.