El passat dimarts 25 d’abril, el Grup Clade va assistir al 1r Congrés Català del Treball, impulsat pel Departament d’Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya, i en el qual s’han compartit i explicat les transformacions més recents que viu el món del treball. Un espai de reflexió necessari per poder aplicar una visió de futur que permeti analitzar tendències a curt, mitjà i llarg termini del treball a Catalunya.

En el seu transcurs, la ponència Els treballs en una economia social i solidària, que va comptar amb la participació de dues de les entitats membres de Clade com Suara Cooperativa i Abacus Cooperativa, va permetre plantejar i explicar alguns dels elements clau que el cooperativisme pot aportar al futur laboral i la seva importància per al desenvolupament d’una economia per la vida.

Un espai de debat en el qual es va parlar sobre el rol que han de tenir els agents implicats, des de les administracions als agents cooperatius, a l’hora de treballar per avançar cap a la consolidació d’una economia plural que aposti per la transformació i fomenti la col·laboració i la intercooperació, tan necessàries entre els diferents agents socioeconòmics del país.