Les denúncies per agressions sexuals que impliquen a menors, conegudes durant les darreres setmanes, ens interpel·len i ens obliguen a reflexionar sobre com acompanyem als adolescents durant el seu desenvolupament i a quin model de societat els convidem a sumar-se.

Jorge Tió, referent d’Adolescència i Salut Mental del Grup Sant Pere Claver, apunta en aquest article de “El Periódico” quins són els factors socials que incideixen en el procés de desenvolupament d’aquests menors i com els podem acompanyar perquè no reincideixin: “No han d’etiquetar-se com a delinqüents, són nens atrapats pel buit que busquen experiències adrenalíniques”. La precarietat laboral dels pares, imitar conductes d’adults o l’abús de les pantalles són alguns dels factors que expliquen el comportament dels menors denunciats per delicte sexual.