Un total de dotze empreses seran seleccionades per participar en el programa, que inclou workshops i mentories, i tres d’elles optaran a una inversió de fins a 150.000 euros

Es tracta d’una iniciativa d’Abacus i d’Inveready, amb la participació de la Cambra de Comerç de Barcelona, la UOC i Tech Barcelona centrada en l’emprenedoria en l’àmbit de  l’EdTech

La cooperativa Abacus i  la gestora de capital risc Inveready han posat en marxa la primera edició d’Abacus Ventures, un programa que té per objectiu identificar i promoure start-ups relacionades amb l’EdTech i amb productes o solucions enfocades en l’àmbit de l’educació. Un total de 12 empreses seran seleccionades per participar en aquesta iniciativa que inclou sessions de formació, assessorament empresarial, accés a la xarxa comercial d’Abacus i mentories. Les start-ups escollides participaran en un Pitch Day on un jurat en seleccionarà tres que entraran en una fase d’acceleració i optaran a un finançament de fins a 150.000 €. Abacus Ventures és un programa impulsat per Abacus i Inveready en col·laboració amb la Cambra de Comerç de Barcelona, la UOC i Tech Barcelona.

 

Un comitè de selecció serà l’encarregat de seleccionar, en el transcurs d’un Pitch Day, les tres start-ups que passaran a la fase d’acceleració. El programa d’Abacus Ventures acabarà amb el DemoDay, on les tres start-ups accelerades (i addicionalment tres start-ups més convidades) presentaran les seves empreses en un esdeveniment obert a inversors estrangers i agents estratègics. Per Salvador Garcia, codirector general d’Abacus, aquest programa vol “identificar aquells negocis en fase inicial que estan treballant en idees i productes innovadors en l’àmbit de l’educació i la tecnologia per tal d’ajudar-los a consolidar el seu creixement” i també “la voluntat d’Abacus participar en diferents parts de la cadena de valor que donen servei a escoles, famílies i alumnes, amb la voluntat de contribuir a la millora de l’educació igual que ho va fer quan va néixer fa 55 anys”.

D’aquesta manera, l’objectiu d’aquesta iniciativa és atraure start-ups ja constituïdes i en una etapa de maduresa incipient (pre-seed i seed), que es dediquin a l’àmbit EdTech i que treballin a Catalunya, el País Valencià o les Illes Balears. Les empreses d’EdTech són aquelles que desenvolupen projectes i productes tecnològics destinats a l’educació per tal que l’alumnat, amb l’ús d’aquestes eines, pugui millorar el seu aprenentatge a l’escola.

Mitjançant aquesta convocatòria, que restarà estarà oberta fins al 10 d’abril i es realitza a  través d’un senzill qüestionari al web d’Abacus Ventures (www.abacusventures.cat) les empreses que ho vulguin podran optar a participar en aquest programa d’acceleració que inclourà 6 sessions de formació en format workshop amb experts en matèries relacionades amb l’emprenedoria; l’acompanyament d’un equip de mentors multidisciplinar format per experts en diferents matèries; el contacte amb altres actors rellevants del sector per buscar sinergies així com formació i suport en matèries d’internacionalització i l’accés directe a la xarxa comercial i de proveïdors d’Abacus; i el suport pel desenvolupament del negoci i l’accés a serveis auxiliars com serveis comercials (comunicació, brànding, màrqueting…), assessorament legal, selecció de personal, CFO as a service, entre d’altres.