Suara Cooperativa ha participat recentment a “La Febrerada”.  Es tracta de la primera trobada festiva i de reflexió de l’economia social i solidària (ESS) de Barcelona, celebrada en el marc de l’Estratègia de l’Economia Social i Solidària a Barcelona 2030, #ESSBCN2030, a la qual Suara està adherida, en el seu compromís de sumar esforços per impulsar l’economia social i solidària a la ciutat.

La cita, que ha tingut com objectiu avançar en la consolidació de l’ESS de manera coordinada recollint les diferents iniciatives de les entitats participants, ha volgut comptar amb el testimoni de Laura Peracaula, codirectora general de Suara, a la xerrada “Ocupació de qualitat a l’ESS: reptes i oportunitats”. Una jornada on s’han plantejat qüestions al voltant de la proposta de valor que aporta l’ESS per a les treballadores i treballadors, la captació i la retenció de talent, així com la gestió de la diversitat.

“La Febrerada” ha estat un dels primers esdeveniments celebrats per nodrir l’Estratègia de l’Economia Social i Solidària a Barcelona 2030, #ESSBCN2030, el full de ruta que han dissenyat i consensuat les entitats de l’economia social i solidària de la ciutat, liderades per l’Associació Economia Social i Solidària Catalunya (l’AESCAT) i l’Ajuntament de Barcelona.

En el marc de #ESSBCN2030, s’impulsen 10 projectes de ciutat de forma col·laborativa entre l’Ajuntament i les organitzacions de l’ESS, amb la missió de fer créixer i enfortir l’ESS com a model que posa les persones al centre de la presa de decisions i contribueix al desenvolupament socioeconòmic de la ciutat.