Després de l’exitosa estrena a Sabadell i amb les últimes entrades a la venda, la producció de la Fundació Òpera a Catalunya es podrà veure arreu del territori fins el 19 de març

Madama Butterfly de G. Puccini, és una de les òperes més estimades de Puccini i més representades arreu del món.

Les primeres parades han estat al Teatre Fortuny de Reus el passat 21 de febrer, amb una acollida entusiasta per part del públic que va omplir el teatre. La gira ha continuat exhaurint localitats al Teatre-auditori de Sant Cugat del Vallès el divendres 24 de febrer, el Palau de la Música Catalana aquest passat dissabte 25 de febrer i L’Atlàntida de Vic el diumenge 26 de febrer. La producció arriba al Teatre Kursaal de Manresa el dimecres 1 de març, al Teatre Municipal de Girona el divendres 3 de març, al Teatre Auditori de Granollers el diumenge 5 de març, l’Atrium de Viladecans el divendres 10 de març, el Teatre de la Llotja de Lleida el diumenge 12 de març, el Teatre Tarragona el divendres 17 de març i finalitzarà el diumenge 19 de març a l’auditori de Cornellà de Llobregat, que oferirà per primera vegada una òpera completa.

‘Madama Butterfly’ explica la història de la geisha japonesa Cio-Cio-San, “l’heroïna oriental que no podia viure amb honor una vida sense honor“, tal i com cita en les notes del programa el crític musical Jaume Radigales. Una òpera que és emoció pura i que està centrada principalment en el personatge de Butterfly, una figura fràgil i sensible amb una capacitat d’estimar i una delicadesa admirables.