El president de la cooperativa Mondragon, el director de l’àrea de llibres del grup Planeta o el director de Google Education, entre d’altres, participaran en aquesta trobada anual de la comunitat Abacus.

Acostar les millors experiències de cultura, educació i cooperativisme a la comunitat Abacus de la mà de professionals de reconegut prestigi. Aquest és l’objectiu de la primera Escola d’Hivern Juli Vela que se celebrarà el dimecres 8 de febrer a l’auditori del campus Nord de la UPC.

El primer talk anirà a càrrec del president de la cooperativa Mondragón, Iñigo Ucín, que reflexionarà sobre com es genera riquesa des del cooperativisme. El director general de l’àrea de llibres del Grup Planeta, Jesús Badenes, explicarà quants llibres es venen i qui els ven. L’experta en dades i professora de la UPF Eli Vivas parlarà sobre com canviar el món des de les dades. Jaume Roures, president de MediaPro, donarà les claus per saber com es poden fer produccions audiovisuals que optin a guanyar un Oscar des de Barcelona. Marc Sanz, director de Google Education, exposarà el futur de les escoles des d’una perspectiva digital. El dissenyador gràfic Enric Jardí farà una dissertació sobre on es troba la bellesa. I la pedagoga experta en innovació educativa Coral Regi resoldrà el dubte sobre de què parlem quan parlem d’STEAM. La jornada la tancaran les periodistes Anna Pacheco i Andrea Gumes, autores del podcast Ciberlocutorio de Radio Primavera Sound, que explicaran la seva experiència com a creadores de continguts al marge de les grans estructures i plataformes.

L’objectiu d’aquesta iniciativa és dotar l’organització de continguts i idees clau en qüestions que afecten el present i futur de la cultura, l’educació, la comunicació i el cooperativisme. Per aquest motiu, després de cada xerrada, els assistents a l’Escola tindran un torn per formular algunes preguntes als ponents. L’escola té vocació de ser un espai obert a totes les persones que formen part de l’organització i vol comptar amb la participació de més de 200 socis treballadors d’Abacus, està oberta també a socis de consum i a convidats de la comunitat Abacus.

Per a participar-hi, és imprescindible confirmar assistència a través d’aquest formulari: https://form.jotform.com/230153668890361.