Un alumne del MIT ha fet estada de vint dies a l’escola en els quals ha exercit de docent en diferents cursos de Primària, Secundària i Batxillerat.

L’any 2017 la Fundació Tr@ms va signar un conveni de col·laboració amb el MIT (Masachussets Institute of Technology) i les escoles associades, entre les quals s’hi troba l’Escola Sant Gervasi, van participar en el primer programa Global Teaching Labs. Des d’aleshores, l’alumnat d’ambdues institucions comparteix una vivència enriquidora i única. Aquest curs 2022-2023 l’Escola hi ha participat de nou i, per aquesta raó, ha rebut la visita d’un dels estudiants del MIT que ha exercit com a docent de laboratori en diversos cursos.

El MIT International Science and Technology Initiatives (MISTI) és el programa d’educació internacional pioner del MIT. Un dels seus objectius és oferir als estudiants del MIT pràctiques a mida, recerca i oportunitats docents a l’estranger. El projecte en el qual la Fundació Tr@ms hi col·labora és el Global Teaching Labs (GTL). Per participar en aquest projecte els estudiants del MIT han de passar un procés de selecció que té en compte la candidatura presentada, l’entrevista i el perfil de l’estudiant.

L’objectiu d’aquest projecte es basa en l’intercanvi d’experiències entre els estudiants del MIT que aprenen de la docència i les escoles que els acullen, les quals tenen l’oportunitat de col·laborar amb estudiants universitaris que aporten la metodologia i pedagogia del MIT.

Aquest és el cinquè curs que les escoles participen en el programa i la valoració que en fan tant l’estudiantat GTL, l’alumnat dels centres, les famílies i les escoles és molt positiva. L’impacte que té aquest programa a la vida de la comunitat educativa és molt enriquidora.