Aquest cap de setmana, l’Orquestra Simfònica del Vallès estrena la seva nova producció “Grans heroïnes del cinema” a La Fact Cultural de Terrassa (divendres 3 febrer, 20h), al Palau de la Música Catalana (dissabte 4 febrer, 18:30h), en el marc del cicle Simfònics al Palau, i al Teatre-Auditori de Sant Cugat (diumenge 5 febrer, 19h).

La proposta, sota la direcció de Virgina Martínez, suposa un homenatge a les protagonistes de grans pel·lícules que van marcar un abans i un després en la vida de moltes generacions i que són grans fites de la música contemporània dels segles XX i XXI. Amb guió original de Jordi Cos, els concerts compten amb les narracions de l’actriu de doblatge Mercè Montalà i també amb projeccions d’imatges d’aquestes reconegudes pel·lícules.

Quant al repertori, en el concert es barreja el clàssic amb el modern, Hollywood amb Europa, i és també un passeig per la comèdia, la ciència-ficció, l’aventura, el musical i el terror, en un recorregut que també és el la història de la música de cinema.

Virginia Martínez és l’actual directora titular i artística de l’Orquestra Simfònica de la Regió de Murcia (OSRM) i és la segona vegada que es posa al capdavant de l’OSV, després de dirigir-la en el concurs de joves talents, El Primer Palau.

Mercè Montalà és actriu de teatre, televisió i doblatge i posa la seva veu al servei de grans actrius de Hollywood com Emma Thompson, Annette Bening, Sharon Stone, Uma Thurman, Catherine Zeta-Jones, Julia Roberts o Meryl Streep. Aquesta és la segona vegada que col·labora amb l’Orquestra Simfònica del Vallès, després de presentar juntament amb l’actor de doblatge Salvador Vidal el concert John Williams i els immortals del cinema l’any 2016.

I PART

 • Les bruixes d’EastwickDansa del    diable · John Williams (1932)
 • Memòries d’Àfrica. Tema principal · John Barry (1933-2011)
 • Amélie. Comptine d’un autre été – Le valse d’Amélie · Yann Tiersen (1970)
 • Esmorzar amb diamantsMoon River · Henry Mancini (1924-1994)
 • Allò que el vent s’enduguéTema de Tara · Max Steiner (1888-1971)
 • Kill Bill. The Lonely Shepherd · James Last (1929-2015)
 • Star Wars. El despertar de la força. Suite · John Williams (1932)

II PART

 • Terminator. Tema principal · Brad Fiedel (1951)
 • Alien. Títols de crèdit · Jerry Goldsmith (1929-2004)
 • Thelma i Louise. Thunderbird · Hans Zimmer (1957)
 • Mary Poppins. Suite · Richard Sherman (1928), Robert Sherman (1925-2012) i Irwin Kostal (1911-1994)
 • ¿De qué se ríen las mujeres?. Suite · Joan Vives (1953)
 • La Pantera Rosa. Tema principal · Henry Mancini (1924-1994)
 • Cabaret. Suite · John Kander (1927)