Suara Cooperativa ha rebut el distintiu IP22@ com empresa més innovadora per la iniciativa Social Digital Lab.

Es tracta d’una distinció que atorga l’associació empresarial 22@Network BCN en reconeixement a aquells projectes que contribueixen a la percepció del districte 22@ i de la ciutat de Barcelona com a hub internacional de referència en innovació, amb la concentració d’empreses, institucions i organismes públics tecnològics. A la vegada, és també un reconeixement per impulsar la visibilitat i potenciar la innovació, la transformació urbana, social i econòmica del sector 22@ a través dels projectes que realitzen les diferents entitats que hi cohabiten.

En aquest sentit, l’aposta per la innovació social de Suara en els darrers anys ha estat l’espai d’incubació SuaraLab, que el 2021 ha evolucionat cap el Social Digital Lab per donar un pas més enllà, sota el mètode europeu living lab, en l’àmbit de la recerca d’aplicacions tecnològiques per solucions vinculades a la salut, i també en iniciatives dirigides a persones sense llar, infants i joves.

Ubicat a la seva seu a Barcelona, en ple 22@, des del Social Digital Lab es treballa en projectes i serveis digitals en l’atenció a les persones, tot reunint en espais de co-creació a professionals, clients, persones ateses i experts del sector per generar noves idees i projectes a través de metodologies àgils.

“A través del Social Digital Lab reforcem l’intraprenedoria i l’ecosistema start-up en la recerca d’iniciatives digitals per millorar l’atenció de les persones i en l’objectiu d’aportar innovació a tots els projectes de Suara”, assenyala Jordi Picas, director d’Innovació de Suara. I afegeix: “Hem convertit part de les oficines de Suara en un espai d’innovació i de co-disseny, adaptat per poder treballar amb universitats, empreses. També hem creat una sala de realitat immersiva i virtual per poder experimentar i fer proves pilot”.

En aquest sentit, des d’aquest espai s’han incubat projectes d’innovació amb un gran impacte en la societat com l’aplicació mòbil Infobarris, el programa Peers per l’atenció al sensellarisme o el programa Bcn4All per fomentar el turisme inclusiu.

Mohamed El Amrani ha estat qui ha recollit el distintiu IP22@ com a representant d’Innovació de Suara, en una jornada celebrada recentment a Barcelona sobre innovació al districte 22@, de la mà de 22@Network BCN.

La tecnologia al servei de les persones

A l’adn de Suara s’hi troba el seu compromís per identificar les aplicacions que pot tenir la tecnologia en l’àmbit de l’atenció a les persones, per tal de garantir la seva salut i benestar al màxim.

En aquest sentit, paral·lelament als projectes que es treballen des del Social Digital Lab, Suara està immersa en el desenvolupament de la transformació digital del model d’atenció a la llar, la gent gran i les seves famílies. Un projecte que la cooperativa està duent a terme en el marc dels ajuts Projectes Singulars, impulsats per la Direcció general d’economia Social i Solidària, el Tercer Sector i les Cooperatives, del Departament d’empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya. A la vegada, aquesta iniciativa també constitueix una aposta per la millora de l’ocupabilitat de les treballadores de la llar, partint del model cooperatiu i d’economia social solidària.