En Pau Parés, representant de l’àrea de Medi Ambient de la Cooperativa de la Plana de Vic, ha assistit a la jornada tècnica “Fem compost a la Garrotxa”, celebrada el 13 de desembre a Centre Cívic de L’Hostalnou de Bianya.

Durant la jornada, la Cooperativa ha mostrat alguns dels compostos produïts pels seus socis com a exemple d’esmena orgànica que aporta beneficis als sòls i als cultius. En el transcurs de la trobada, s’ha fet importància en la correcta gestió dels residus orgànics, el seu tractament biològic i la generació de compost per tal d’aprofitar un recurs que contribueix a la millora de la fertilitat dels sòls, l’estalvi d’adobs químics, a la reducció de l’erosió i desertització i a la mitigació del canvi climàtic.

D’aquesta manera, es vol visualitzar les diferents experiències i usos de la matèria orgànica a la comarca de la Garrotxa i arreu, potenciant la comunicació del cicle de la matèria orgànica al sector agrari.