La Cooperativa Plana de Vic va assistir a una jornada organitzada per la Cambra d’Osona el passat 22 de novembre per debatre i compartir reflexions sobre la situació de la ramaderia en un context mundial convuls.

En el transcurs de la jornada, es van poder repassar alguns dels reptes més immediats i de futur als quals s’enfronta la ramaderia i com el paper de la sostenibilitat, les noves tecnologies i l’evolució de les normatives afecten la situació de ramaders i ramaderes.

Amb referència a la situació concreta del sector lleter, es va poder escoltar la valoració i reflexions de diferents agents i actors del sector lleter, com la subdirectora de ramaderia del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya, la Mercè Soler, o l’assessor principal de polítiques de COPA-COGECA, en Thomas Sánchez, que van valorar l’evolució de preus que ha viscut el sector. A part, també van participar representants d’altres sectors com el boví d’engreix o el porcí.