Suara Cooperativa ha posat en marxa Benestarum, un projecte que vetlla pel benestar de les persones treballadores a les empreses i s’enfoca en la prevenció de possibles problemàtiques en termes de satisfacció i comoditat que aquestes puguin patir dins o fora de l’àmbit laboral.

El projecte, que va néixer durant la pandèmia per acompanyar a aquelles persones que havien d’anar a treballar durant el confinament, ara evoluciona cap a un servei extern i consolidat que s’ofereix a qualsevol empresa que desitgi impulsar la salut física i emocional dels seus equips de treball.

Benestarum, garantint un tracte humà i proper, acompanya de manera holística a les persones en diversos àmbits, en un context actual on les xifres de trastorns d’ansietat van en augment, donat el moment de canvis constants i accelerats que estem vivint.

Mitjançant sessions personalitzades, individuals o grupals, i en directe a través d’una plataforma digital estrictament confidencial, l’equip s’adapta a les necessitats de cada persona per poder donar resposta a qüestions relacionades amb el benestar físic, emocional o financer. En cas de detectar que alguna de les persones que fan ús del servei requereix d’un tractament, també se l’orientarà per poder trobar ajuda mèdica o d’algun altre tipus de professional.

La plataforma compta amb un equip de professionals pròpies de Suara que des del coneixement i l’acompanyament donen suport en diferents especialitats:

  • Emocional: L’equip de psicologia acompanya i escolta consultes breus.
  • Físic: L’equip de fisioteràpia escolta i respon a consultes sobre malestar físic i dolor corporal.
  • Nutricional: L’equip de nutrició ensenya, aconsella i acompanya per a millorar els hàbits d’alimentació.
  • Meditació guiada: Sessions de meditació en directe com una eina per a calmar la ment, gestionar l’ansietat i l’estrès.
  • Financer: Acompanyament per millorar el benestar econòmic de les persones segons la seva situació personal concreta i mitjançant els recursos disponibles.
  • Malalties greus: Espai individualitzat d’acompanyament en processos dolorosos per malaltia greu com el càncer.

Tot i la seva curta trajectòria, la iniciativa ja ha arribat a més de 7.000 persones en les primeres experiències realitzades en destacades organitzacions, sensibles amb el benestar dels seus equips, com Mercabarna, Macba o Ferrocarrils de la Generalitat. Gairebé el 20% de les persones a les quals ha arribat el projecte han sol·licitat sessions i d’aquestes, avui en dia la majoria de les sessions han estat de suport emocional (el 43% de les sessions), seguit del suport físic (el 28%) i, en tercer lloc, el suport nutricional amb el 25% de les consultes.

“El benestar de les persones és la salut de l’empresa”, afirma Àngels Cobo, Directora de Transformació Digital de Suara Cooperativa. “És hora que des de les empreses assumim part de la responsabilitat de vetllar pel benestar de les persones que treballen a les nostres organitzacions. No només per acompanyar a aquelles persones que tenen algun tipus de problema, sinó que també acompanyem a aquelles que estan bé perquè continuïn estant-ho”, assenyala.