Abacus i La Casa dels Clàssics presenten la quarta edició del festival Clàssics, el festival d’arts contemporànies i pensament, que tindrà lloc a diferents espais de la ciutat de Barcelona del 28 d’octubre a finals de desembre.

La Veronal, Raül Refree i Mari Mazzotta, Maria Arnal, Samantha Hudson, Joan Carreras, Míriam Iscla o Jordi Borràs són només alguns dels artistes que participen en una edició que s’endisa en els mites de la identitat i encara una de les preguntes eternes de l’art i el pensament: qui soc? qui som?

Enguany el festival, a més, celebra l’inici del centenari de la Bernat Metge, que tindrà lloc entre la tardor de 2022 i la del 2023, fent que aquesta edició i la propera funcionin com a díptic unit pel centenari de la col·lecció. Per aquest motiu, alguns dels espectacles creixeran i es traslladaran a d’altres indrets de Catalunya. Pots consultar tota la programació i aconseguir la teva entrada a festivalclassics.cat.

El 28 d’octubre, taula inaugural sobre el mite de la identitat

El festival comença amb la tradicional taula rodona. Una conversa íntima entre Samantha Hudson, activista LGTBIQ+; Denise Duncan, directora de cinema i autora del llibre “Negrata de merda”; l’afganès Ahmad Jan Nawzadi, activista per la pau, i Vanesa Freixa, pastora, ecologista i il·lustradora. Cinc persones que han vist qüestionada la seva identitat, que han hagut de defensar-la o que n’han quedat desposseïdes.