La seu social de Suara Cooperativa a Barcelona acull des d’aquesta tardor la nova llar digital del Centre de Vida Independent. Es tracta del centre per a l’autonomia personal referent a Catalunya i el principal projecte de l’Associació per la Vida Independent, una entitat del tercer sector social sense ànim de lucre i declarada d’utilitat pública de la qual Suara és sòcia promotora.

La llar digital és una de les eines més potents a l’hora de valorar a les persones i el seu dia a dia. Es tracta d’una llar completament accessible i digital, dotada de les últimes novetats en domòtica assistencial, combinades amb les solucions més senzilles, perquè les persones puguin veure i provar tots els productes del suport disponibles al mercat.

L’acte institucional d’inauguració es va fer el passat 6 d’octubre i va comptar amb la presència, entre d’altres, de la secretària general del Departament de Drets Socials de la Generalitat, Dolors Rusinés, i per la comissionada d’Acció Social de l’Ajuntament de Barcelona, Sònia Fuertes.

La codirectora general de Suara Cooperativa, Laura Peracaula, va destacar en la seva intervenció que “la culminació d’aquest projecte és un exemple més del tarannà de Suara, amb una aposta clara per la intercooperació, per sumar els esforços de diferents organitzacions per treballar conjuntament a la millora del benestar de les persones, posant-les al centre i contribuint així a desplegar el model d’atenció domiciliària integrada a Catalunya”.

Per la seva banda, la presidenta de l’Associació per la Vida Independent, Asunsión Torrents, va posar en valor la trajectòria creixent de l’entitat després de 15 anys de funcionament, així com l’aliança amb la Cooperativa: “L’impuls de Suara ha fet que aquest nou CVI hagi arribat en un moment oportú per adequar-lo a les necessitats actuals, des dels àmbits social i sanitari, ideant noves solucions per les persones vulnerables.

La comissionada d’Acció Social de l’Ajuntament de Barcelona, Sònia Fuertes, va defensar la possibilitat que les persones puguin romandre a casa seva, on “tenen privacitat i poden gaudir d’autonomia”. Va plantejar, a més, que l’aplicació de la innovació i la digitalització poden contribuir directament a “humanitzar la tecnologia”.

Finalment, la secretària general del Departament de Drets Socials de la Generalitat, Dolors Rusinés, va parlar de la llar digital com a “centre exemplar i referent per donar resposta a les necessitats creixents a la nostra societat amb solucions innovadores i tecnològiques”. Alhora va constatar que aquest projecte contribueix a “fer efectiva la integració de l’atenció social i l’atenció sanitària” que es treballa des del Govern per “garantir el contínuum assistencial i facilitar la transició entre serveis”.

Suara Cooperativa es va incorporar a l’Associació per la Vida Independent (AVI) el mes d’abril com a sòcia promotora a l’entitat. Conjuntament amb Mutual Mèdica, és l’encarregada de potenciar l’associació i els seus objectius, així com crear nous serveis en benefici de les persones.