La Comunitat Minera Olesana (CMO) va celebrar l’Assemblea General Extraordinària el dissabte, 22 d’octubre, a la seu social de la cooperativa. La sessió, que ja es troba en vídeo al canal de Youtube de la CMO, va servir per presentar el compte d’explotació del primer semestre del 2022, donar compte del desviament de costos energètics i materials de manteniment a l’hora de fer l’estudi economic per determinar les tarifes i la posterior ordenança, ja que les despeses previstes del 2022 no van preveure els forts increments del preu de l’energia i dels productes químics.

L’assemblea es va iniciar amb un parlament d’obertura de Joan Arévalo, president de la CMO, que va entregar la insígnia d’or a Bernadó en agraïment a la cessió de l’obra artística que presidirà la sala d’actes de la cooperativa. Es tracta d’un mural de més de 7 metres realitzat amb motiu del 30è aniversari del pas a cooperativa de la Comunitat Minera Olesa. El president va fer un breu repàs a la trajectòria de la cooperativa i va remarcar que cal “estar orgullosos de tot el que s’ha aconseguit a la CMO”.

Aprovació de la derrama

A causa de l’augment del preu de l’energia i el cost elevat dels materials de conservació, a l’assemblea es va aprovar una derrama a la factura del 3r trimestre i del 4t trimestre. D’aquesta manera, es podrà aconseguir un equilibri econòmic de la concessió de l’explotació del servei d’abastament d’aigua potable al municipi. Tot i la derrama, la factura de l’aigua es podrà mantenir encara a la meitat del preu mitjà de Catalunya i del preu actual de l’Àrea Metropolitana de Barcelona.

També es va acordar demanar una revisió de l’ordenança, a causa de la modificació substancial de l’augment de costos que altera l’equilibri econòmic del servei, sent l’Ajuntament d’Olesa de Montserrat qui la d’aprovar.

Així mateix, el president Joan Arévalo va exposar com afecta actualment el decret de sequera, que rebaixa en un 25% l’aigua de reg, especialment amb l’augment de consum d’aigua de reg a Cal Candi per la plantació d’arbres. També va aprofitar per elogiar el consum moderat d’aigua que fan els olesans i les olesanes, molt per sota de la mitjana d’altres municipis.

30è aniversari de la cooperativa

Per acabar, es va presentar l’acte de cloenda del 30è aniversari de la cooperativa d’aigua. Se celebrarà un concert homenatge a Ennio Morricone el diumenge 11 de desembre, de la mà de l’Orquestra Simfònica del Vallès al teatre de La Passió d’Olesa.